Eliteserien 2023: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Tromsø IL reiste til Bodø med ett klart mål: seier. De to siste oppgjørene mot Glimt hadde endt med tap, og det var et tydelig revansjesugent TIL-lag som løp ut på et fullsatt Aspmyra stadion. Godt hjulpet av opp mot 400 TIL-supportere på tribunen tok også «Gutan» ledelsen midtveis i førsteomgang, da Jakob Napoleon Romsaas var på rett sted til rett tid - og iskald i avslutningsøyeblikket.

Det likte serieleder Bodø/Glimt dårlig, og etter TILs scoring festet de et skikkelig grep om kampen og presset TIL langt tilbake i banen. Men med et svært oppofrende forsvarsspill fra bortelaget klarte TIL å holde unna for presset, og Gaute Helstrup og trenerteamet var nok svært lettet og fornøyd med å gå til pause med ledelsen i behold.

I andreomgang var det Bodø/Glimt som beholdt initiativet og jaktet scoring, men TIL var svært komfortable i sitt lave press og holdt godt unna. Litt ut av ingenting kontret TIL inn 2-0, etter gode enkeltmannsprestasjoner, spesielt av Niklas Vesterlund. 

Derfra og ut handlet det meste om hjemmelaget, som ble stadig mer desperat i jakten på scoring. Men TIL hadde overraskende god kontroll, og kontrollerte inn 2-0.

TILs beste var Casper Øivann.     Dommer: Tore Hansen, Feda IL.
 Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde Nordlys.

Del dette: