Cup NM 4.runde 2023: Bodø/Glimt - Tromsø IL

TIL møtte erkerival på Aspmyra i cupens fjerde runde onsdag kveld. Gutan stod med sju strake seire i serie og cup før turen sørover, men manglet flere spillere på grunn av skader, i tillegg til at Casper Øyvann startet på benken.

Det ga muligeten fra start for de tre tenåringene Jens Hjertø-Dahl, Miika Koskela og El Hadji Malick Diouf. Hjemmelaget tok ikke overraskende styringen fra start, og var nær scoring på dødball i det 13.minutt.

I stedet var det TIL som tok ledelsen etter tjue minutter. Niklas Vesterlund slo et perfekt innlegg, og 17-årige Jens Hjertø-Dahl headet gjestene i ledelsen. TIL var det førende laget etter scoringen, og Glimt slet med å komme til sjanser.

Vegard Erlien fikk en kjempemulighet til å doble ledelsen etter halvtimen, men lyktes ikke. Også Yaw Paintsil var farlig frempå, og det var fortjent at TIL gikk til pause i ledelsen.

Det var et annet Glimt-lag som kom på banen etter pause, og hjemmelaget skapte et par gode muligheter. TIL begynte imidlertid raskt å ta tak i ballen igjen, og innbytter Mai Troare misbrukte en enorm mulighet til å sette inn 2–0 i det 68.minutt.

Like etterpå økte imidlertid Erlien ledelsen med et flott skudd fra seksten meter. Det så lyst ut for TIL, men innbytter Zugelj tente håpet for de gulkledde da han reduserte i det 76.minutt.

Glimt presset på for utligning, og på overtid kom den da Odin Bjærtuft satt inn 2–2 på en dødball. TIL fikk Diouf utvist like før, og ble også snytt for en mulighet alene med keeper da Mai Traore kom gjennom, men ble vinket av for offside, selv om han startet godt inne på egen halvdel.
Enda lengre inn på overtiden knuste innbytter Ulrik Saltnes TILs cupdrøm da han satt inn 3–2 med et skudd fra seksten meter.

TILs beste var Vegard Erlien.      Dommer: Rohit Saggi, Drafn.