Cup NM 2.runde 2023: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

TUIL-TIL 1–1 (2–5 e.e.o. og str. konk.)

1) Straffekonken

Etter 120 minutter var det ingenting som skilte lagene. Like før ekstraomgangene var ferdig gjorde TUIL keeperbytte og sendte innpå tidligere TIL-keeper Gudmund Broks Kongshavn for Theodor Nilsen. 30-åringen som spilte 86 kamper for TIL i perioden 2015–2019, men egentlig hadde lagt handskene på hylla, men gjorde comeback for TUIL i fjor, ble mannen som skulle redde TUIL mot sin gamle klubb.

Vegard Erlien satt sin første straffe, før tidligere TIL-spiller Steffen Skogvang Pedersen skjøt utenfor på Dalingans første straffe. Niklas Vesterlund var iskald på TILs andre straffe, før Isak Vådebu scoret på sin straffe for TUIL. Kent-Are Antonsen sendte Broks Kongshavn feil vei på TILs tredje straffe. Einar Ness skjøt himmelhøyt over og da kunne El Hadji Nalick Diouf bli den store helten. Det ble han og dermed tok TIL seg videre til 3. runde på dramatisk vis.

2) TILs gavepakke

Etter en jevnspilt kamp var det TUIL som tok ledelsen i 61. spilleminutt ved Marius Bustgaard Larsen. Anders Jenssen prøvde å løse en vanskelig situasjon ved å heade hjem til Simon Thomas, som var kommet langt ut. Ballen ble headet over Thomas, og Larsen på løp kunne stikke hodet fram og stange ballen i åpent mål. En skikkelig gavepakke fra Gutan!

3) Bedre sent enn aldri

TIL var på vei ut av cupen men tre minutter på overtid satt den endelig for Gutan. Akkurat som mot Haugesund var det dødballmål som skulle redde Gutan. En godt slått corner av Vegard Erlien traff pannebrasken til Anders Jenssen via stanga og i mål! Den tidliere TUIL-stopperen holdt dermed liv i TILs cupdrøm og scoret, som han gjorde mot Haugesund.

Etter en «kjedelig» og jevnspilt 1. omgang med få sjanser til begge lag, endte omgangen på dramatisk vis da TUIL-spiss Adrian Pedersen ble liggende nede i feltet etter en kollisjon med TIL-keeper Simon Thomas. Så ille var det med Pedersen at en sykebil måtte komme inn å hente spilleren ut på båre. Da Pedersen ble fraktet inn i sykebilen var det til jubel fra begge leire når spilleren ga livstegn fra seg

17-åringen som nylig fikk sin A-lagsdebut og måler 193 centimeter på strømpelesten markerte seg virkelig mot TUIL. Med sine lange klyv og tøffe sklitaklinger dro han minner tilbake til spillere som Lars Espejord og Kara Mbodj, store fysiske, defensive midtbanespillere, og en spillertype TIL ikke har hatt i A-laget på mange år.

6) Supporterne

Forza Tromsø vokser og vokser og har blitt viden kjent for sitt tribuneliv, men denne gangen fikk de god match fra TUIL-leiren. Comebacket til «Tindfotingan» og neste generasjons supportere «Tufte Ultras» og «Ungfotingan», lot seg virkelig høre. Og supporterne var det store høydepunktet i 1. omgangen.

TILs beste Vegard Erlien .             Dommer: Kristian Kristiansen, Bakkeby IK 
Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsens..Kilde itromsø.

Del dette: