Cup NM 3.runde 2023: Alta IF - Tromsø IL

Alta-TIL (0–1)

TIL tok turen til Alta for å spille cupkamp i SmartDok Arena, en hall der Gutan har røket ut flere ganger tidligere. Gjestene fra Tromsø festet imidlertid grepet fra start, og hadde en enorm dobbeltsjanse til å ta ledelsen etter seks minutter. Verken Daniel Bassi eller Kent-Are Antonsen fikk ballen i mål.

Bassi fikk en ny mulighet etter en snau halvtime, og sendte TIL i en fortjent ledelse til pause.

Alta startet andreomgangen langt friskere, og satte TIL under press. Til tross for en rekke cornere og noen skuddforsøk uteble de store sjansene, og TIL tok seg dermed videre til fjerde runde.

TILs neste kamp er borte mot Aalesund kommende søndag.

Simon Thomas 5

Mer eller mindre arbeidsledig før pause. Måtte håndtere et par langskudd tidlig i andre omgang.

Anders Jenssen 5

Fikk en rolig dag på jobben mot et Alta-lag som skapte overraskende lite før pause. Mer hektisk etter hvilen. Viktig blokkering på Brekkes skudd åtte før slutt

Jostein Gundersen 5

Full kontroll på det lille Alta forsøkte seg med før pause. Sjelden en TIL-kamp uten at Gundersen må ta telling et par ganger, denne gangen etter å ha blitt truffet i hodet fra kort hold og en duell på corner. Mer å gjøre etter pause.

Niklas Vesterlund 5

Den annvendelige dansken ble flyttet inn blant de tre bak denne kampen. Løste også den oppgaven på solid vis. Tilbake som back siste sju minuttene. God mulighet fem minutter før slutt.

Daniel Bassi 7

Spilte på høyresiden i denne kampen. Stolen stod i veien tidlig i kampen, men avsluttet elegant i lengste hjørne på 1–0. Holdt på å rote det til som sistemann, men slapp med skrekken. Over til venstre da Diouf måtte ut. Smart pasning ga Hafstad en brukbar mulighet. Matchvinner og best på TIL.

El Hadji Diouf 5

Mye involvert i starten. Lyktes ikke med alt, men har en spennende kombinasjon av fart, fysikk og ferdigheter med ball. Måtte ta telling ved et par anledninger, og måtte gi seg rett etter pause. Ubeleilig for TIL som allerede har Lasse Nilsen ute.

Jens Hjertø-Dahl 5

Fikk muligheten fra start, og tok tidvis godt vare på den. Flott stikker til Bassi på 1–0. Tøffere arbeidsforhold på midten mot et mer aggressivt Alta-lag etter pause. Ut i det 65.minutt.

Sakarias Opsahl 5

Åpnet Alta-forsvaret med en flott pasning på TILs dobbeltsjanse. Noe mer upresis etter pause, flere balltap.

Kent-Are Antonsen 5

Burde sendt TIL i ledelsen allerede etter seks minutter. Ellers en kamp på det jevne. Noe pasningsslurv etter pause. Unngikk i hvert fall en ny cupsmell i Alta, det har Antonsen opplevd før.

Jakob Romsaas 3

Ikke særlig synlig før pause, men en fin flikk til Erliens gode mulighet. Noen fne detaljer her og der, men tok ikke vare på muligheten han fikk. Ut i det 65.minutt. Snill firer.

Vegard Erlien 5

To ganske gode muligheter før pause, men fikk ikke nettkjenning. Tunnel og godt skuddforsøk ti minutter før slutt.

Jesper Robertsen 4

Inn for Diouf i det 51.minutt. Rundet rett etter å ha kommet inn. Klarte seg ellers greit.

Tobias Hafstad

Inn etter en drøy time. Ikke veldig synlig.

Yaw Paintsil

Inn i det 65.minutt for Romsaas. Godt innhopp. Serverte Vesterlund en god mulighet.

Miika Koskela

Inn for Bassi for å gi mer duellstyrke i sluttminuttene.

TILs beste var Daniel Bassi.           Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF