Eliteserien 2021: Tromsø IL - Viking

TIL-Viking 0–2

Så var det slutt. Etter 310 kamper og 55 mål for klubben, ruslet Magnus Andersen av Alfheim-matta for siste gang, i hvert fall som TIL-spiller. Øksfjordingen kom til TIL fra Alta foran 2011-sesongen, og forlater klubben som en av de mest fremtredende spillerne i TIL sin historie.

Mye følelser

– Det har vært mye følelser i dag. Da jeg sto ute og fikk hyllesten og guttene kom ut igjen til hymnen, da skjønte jeg at dette var siste gang og da knakk jeg litt sammen. Men det skal være vemodig, det viser bare at det har betydd mye. Det har vært elleve flotte år og jeg har vært privilegert som har fått være med i «gamet» så lenge, sier Andersen, som blant er den mestscorende spilleren for TIL i kamper ute i Europa.

– Man blir kanskje aldri klar for den slik dag selv om man har visst en stund at den kommer?

– Man blir aldri klar. Den siste uke a har gått så sinnssykt fort. Først tenkte jeg at nå er det ett år igjen, og så tenkte jeg at nå har jeg enda et halvt år igjen. Plutselig var det bare en måned igjen, så noen dager og nå står jeg her og er ferdig. Det er helt merkelig, sier Andersen, mens han får en hilsen fra Viking-profil Veton Berisha.

Pratet med Alta

Selv om TIL-karrieren er over, er det gode muligheter for at Andersen fortsetter fotballkarrieren.

Det er ikke noe nytt å melde. Nå skal jeg bare sette meg ned og puste litt ut, så får vi se. Men jeg har lyst å spille ett år til, kanskje to hvis kroppen holder. Vi får se om det dukker opp noe interessant. Jeg har pratet litt med Alta sin trener, men det er ikke noe som er avgjort, sier Andersen.

– Du har hatt en lang og utrolig innholdsrik karriere. Klarer du likevel plukke frem noen øyeblikk du husker ekstra godt?

– Sølvmedaljen i 2011 står høyt, og opplevelsen da vi spilte mot Besiktas med 70 000 på tribunen. Det var helt vilt, jeg har aldri vært med på noe sånt. Da skjønte man hvordan det var å spille for de store klubbene, det samme da vi var på White Hart Lane. Karrieren min begynte jo med et brak. Det har vært både nedturer og oppturer, men først og fremst er det de du spiller sammen med, vinner sammen med og blir kjent med, det er det som i bunn og grunn betyr noe, sier Andersen, som kun har navn som Bjørn «Bummen» Johansen, Tore Nilsen og Miika Koppinen foran seg på adelskalenderen.

– Da blir jeg ydmyk, for det er store navn på den lista. Det er litt artig å se tilbake på at det ble så kamper, avslutter Magnus Andersen

– Det første jeg tenker er at han er en lagspiller. Han har startet de aller fleste kampene for TIL, og har vist det også i år når han ikke har fått spille så mye. Han er en stor lagspiller som viser hvordan man skal bygge opp de rundt seg. Jeg drar faktisk så til at jeg vil bruke ordet «legende». Du ser på de guttene som er der oppe med så mange kamper, og det er bare noen få i TIL-historien. Han er helt der oppe, og det er en fantastisk karriere han har hatt i TIL, sier Helstrup.

TILs beste var Tomas Totland.      Dommer var Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø.

Del dette: