Eliteserien 2021: Lillestrøm SK - Tromsø IL

1) TILs nye superdanske

LSK hadde litt å komme med de første minuttene. Men etter at de hadde løpt fra seg, var det faktisk TIL som styrte kampen.

Tålmodig pasningsspill ga til slutt resultat. Etter en snau halvtime fant Christophe Psyche Runar Espejord med en pasning fra egen halvdel. Espejord brøytet bort LSK-backen som han var en junior nede til venstre for LSK-målet. Innlegget langs bakken var helt presist. Og inne foran mål kom Niklas Vesterlund og på rent toppscorervis styrte ballen inn i nettet. Hans andre mål på seks dager for Gutan. TILs nye profil, som kostet småpenger da han kom i vinter.

Kun noen fortvilte LSK-fans hørtes i bakgrunnen i sekundene etter målet, i det jubelen brøt løs hos alle TIL-supporterne som hadde tatt turen. De trodde kanskje ikke det de så. For TIL har ikke scoret på de siste fire bortekampene mot LSK, og heller ikke vunnet siden 2016.

2) Casper Øyvann

Bodøværingen, som ble hentet fra TUIL før sesongen, fikk tillit i Isak Helstad Amundsens skadefravær som høyre midtstopper. Han holdt på å gjøre det store tidlig i førsteomgang, da han bare var centimeter fra å score på en corner.

Defensivt hadde han en rekke gode involveringer før pause, og sto godt imot.

I Øyvanns første kamp fra start, mot Sandefjord i august, ble han byttet ut til pause. Til pause hadde han og resten av laget holdt LSK til null sjanser imot. Da ga tilliten, også etter pause, seg selv. Og da han ble byttet ut etter 65 minutter, hadde hjemmelaget fortsatt ikke skapt noen sjanser.

3) Håndterte de gamle TIL-stjernene – i 90 minutter

Thomas Lehne Olsen og Gjermund Åsen har satt spor etter seg i TIL-historien. Denne lørdagskvelden var de derimot begge på motstanderens banehalvdel. Som sentrale brikker i et LSK-lag i medaljestriden. Lehne Olsen er attpåtil i landslagsdiskusjonen etter å ha scoret 17 seriemål i 2021.

Alt dette så vi lite til de første 90 minuttene. Men akkurat i det klokka var passert ordinær tid, fikk LSK straffe. Som hvem andre enn Lehne Olsen satt sikkert i mål, og det ble noen neglebitende minutter før dommeren blåste av.

4) August Mikkelsen og de 10 kongene av Åråsen

Med Espejord på banen ledet TIL 1–0, og det var nok mange som ble bekymret da han signaliserte for et bytte etter 55 minutter med noe som så ut som en skade.

Inn med Mikael Norø Ingebrigtsen, og LSK virket til å ta over initiativet etter Espejords exit. Men nei da, det skulle ikke Eric Kitolano ha noe av.

En fantastisk enkeltmannsprestasjon på TILs venstreside, gjorde at han kom fri, og fant August Mikkelsen på 15 meter midt foran LSK-målet. Avslutningen gikk over keeperen og inn i det tomme målet til tonene av jubel.

Musikken spilte helt inn til tre poeng.

5) Nå er det fem lag i nedrykksstriden

Ja, det skiller fem poeng fra TIL og ned til lagene under, uten at noen skal ta eliteserieeksistensen på forskudd. Mjøndalen og Brann har en kamp mindre spilt. Stabæk to.

Men nå har også et Sarpsborg totalt ute av form begynt å «melde seg på». Sarpsborg tapte stort borte mot Strømsgodset lørdag kveld, og har 20 poeng.

TIL på sin side har 19, og vil med tre-fire hjemmeseirer, være sikret plass i Eliteserien 2022.

TILs beste var August Mikkelsen.                   Dommer Rohit Saggi fra Drafn.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.