Cup NM 1.runde 2021: Skånland - Tromsø IL

Gutan hadde null problemer med å ta seg av Skånland på Evenskjer i 1. runde i cupen, og vant til slutt med 11-0, noe som er tidenes største seier i cupen for klubben. 

– De største cupseierne til TIL har vært 8–0 og 9–1. Første gang de vant 8–0 var mot Ulfstind i 1989, men aldri vunnet med mer enn 11-0, sier Jonny Hansen til Nordlys, som blant annet skrev TILs jubileumsbok da klubben fylte 100 år i fjor.

Det er dog ikke den største seieren noensinne. Gutan vant 17–0 mot Storfjord i TITO-serien i 1976. Men i mer moderne tid er den øverst, kun konkurrert av 10-0-seieren over HB Torshavn i Intertoto-cupen i 1995. I seriespill på øverste nivå vant de 8–0 mot Kongsvinger i samme år.

Altfor dårlig med kun ett mål av meg

TIL-spillerne var meget godt fornøyd med resultatet og det de leverte foran 400 tilskuere på Skånland kunstgress. 

– Det var hyggelig å få en slik opplevelse, det er en stund siden sist. Det var veldig bra, sier Niklas Vesterlund, som selv scoret sitt første TIL-mål.

11 scoringer er nesten like mange mål som de har scoret i Eliteserien (12 mål). 

– Vi må jo være ærlig å si at det er litt dårligere motstand enn det vi er vant til, men kampene skal spilles. Vi ordner det på en veldig profesjonell måte, sier midtstopper Jostein Gundersen, som headet inn én scoring i 2. omgang, men kunne stått med hat trick med sine tre-fire sjanser foran kassa.

– Det er altfor dårlig av meg med kun ett i dag, sier han med et smil. 

Helstrup: – Gutta er påskrudd

TIL-trener Gaute Helstrup likte det han så av sine gutter.

– Jeg synes gutta er påskrudd fra starten, og da blir det veldig artig og vi får bra utbytte av det. Vi la et godt grunnlag, og så var det tidvis veldig mye bra angrepsspill, og ser mye gjenkjennbart av slik vi ønsker å spille fotball, sier Helstrup. 

Han var godt fornøyd med innbytter Joachim Rothmann, som scoret sine to første mål i TIL-drakta.

– I noen situasjoner så ønsker vi at han holder seg til litt foran mål og være litt mer sentralt, men har en del gode bevegelser og scorer selv og setter opp andre. Det er ikke så mange av kampene har fått det han har inne, men han viser at det bor fotball i han, sier Helstrup. 

– Ikke vært et ønske fra min side

Rothmann er på lån ut sesongen, men det har vært spekulert i om han skal sendes tilbake til Nordsjælland. 

– I utgangspunktet er at vi har en avtale ut året, og så kan det gjøres vurderinger underveis. Foreløpig er han med videre, sier Helstrup. 

Spissen sier at dette gir selvtillit.

– Det er fint å komme i gang med scoringer, sier han. 

Rothmann svarer slik på om lånet skal avsluttes allerede i sommer: 

– Det er ikke tatt noen beslutning enda, men jeg tror det har vært litt misforståelser. Det har vært snakk om det, men det har ikke vært et ønske fra min side, sier Rothmann.

TILs beste var Ebiye Moses.               Dommer var Kristian Kristiansen fravBakkeby.

Utarbeidet av Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.   Kilde Nordlys.

 

Del dette: