OBOS-ligaen 2020: Tromsø IL - Sogndal

Det tok bare et kvarter før Gutan gikk i ledelsen da Kent-Are Antonsen sendte TIL i ledelsen med et sikkert spark fra 11-metersmerket.

Sogndal fikk en annullert scoring i 35. minutt og kjørte på med en rekke kvalifiserte sjanser i både 1. og 2. omgang, mens Gutan gikk en enorm mulighet ved Fitim Azemi like etter hvilen.

Gutan fikk en ny fin dobbeltmulighet ved Kitolano og Azemi, men det var Sogndal som fikk betalt for sitt sterke press etter 76 minutter da de utliknet fortjent. Kun fire minutter senere hadde de snudd kampen, men med fem minutter igjen å spille endte endelig Fitim Azemis måltørke og dermed berget Gutan poeng i sluttminuttene.

1. Fort Alfheim?

TIL sto med sterke 5–0–0 hjemme og skulle gjenreise seg etter to pinlige bortetap mot Grorud og Jerv. Lenge så det ut til at Gutan med litt flaks skulle slå tilbake hjemme mot Sogndal, men i løpet av fire minutter raknet alt og det så ut til et tredje strake tap for Gutan, før Fitim Azemi dukket opp og berget poeng. TIL er fortsatt ubeseiret på Alfheim i år med 5–1–0.

2. 10 målløse timer

I 49. minutt spilte Kitolano en perfekt stikker gjennom til Fitim Azemi. Denne gangen skulle det vel lykkes for spissen som ikke har scoret siden 2. serierunde, men Azemis avslutning fra vel 10 meter gikk rett på Sogndal-keeper Renze Fij. Der burde Azemi endt måltørken og doblet Gutans ledelse.Siden Fitim Azemis scoring i 31. minutt i 2. serierunde 6. juli borte mot Kongsvinger, hadde han spilt over 10 timer - totalt 628 minutter uten scoring fordelt over ni kamper, men så løsnet det med kun fem minutter igjen å spille! Azemi endte sin måltørke og berget poeng for Gutan.

3. Forsvaret slår sprekker

TIL så ut til å ha funnet av sine defensive problemer, som var en stor grunn til nedrykket fra Eliteserien, men laget har nå kun ett poeng av ni mulige på de siste tre kampene og fem innsluppne mål er for mye. Her han Helstrup & co. en jobb å gjøre.

4. Sogndals annullerte scoring

Sogndal presset og presset TIL og skapte flere gode sjanser. I 35. minutt steg Martin Ove Roseth øverst til vers på en corner til det alle trodde var 1–1, før dommer Christian Moen holdt opp hånda for å markere et frispark til TIL i stedet for. Linjedommeren holdt flagget oppe, så hadde ballen vært ute av spill før den traff Roseths hode? Eller var det Sogndal-spilleren som hindret Karlstrøm fra å slippe til, som dommeren vinket mot? Det meste tyder på at ballen hadde vært over linja. Annullert scoring ble det i hvert fall og Gutan slapp med skrekken.

5. Årets første - sikker som banken

Magnus Andersen ble lagt i bakken like før kvarteret var spilt og TIL fikk årets første straffespark i 11. serierunde. Kent-Are Antonsen var sikker som banken fra 11-metersmerket og sendte TIL i ledelsen. Det har vært noen omdiskuterte situasjoner i tidligere kamper, så godt var det for Gutan og endelig få et straffe og da vite man har en sikker straffesparkskytter i «Balsfjord-slegga».

TILs beste var Eric Kitolano.    Dommer var Christian Moen fra Løvenstad FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde itromsø.