OBOS-ligaen 2020: Tromsø IL - Jerv

11 minutter ut i andre omgang fikk 28-åringen et oppspill fra Kent-Are Antonsen. Azemi fikk med seg ballen videre - og skuddet gikk i mål. Etter jubelen sammen med lagkameratene løftet Azemi hendene og pekte mot himmelen.

– Det var ment til morfaren min som gikk bort i fjor, sier Azemi.

Han legger ikke skjul på at morfaren betydde mye for ham.

– Han var en kjemper og han var gjennom krigen på Balkan, og han jobbet hardt for familien skulle få det trygt og godt, fortsetter TIL-spissen.

Azemi legger ikke skjul på at morfaren har hatt enorm innvirkning på ham som person.

– Jeg hadde et nært forhold til ham selv om han bodde i Kosovo. Scoringen var til ham, sier Azemi.

Ønsker å bli

I likhet med nesten samtlige av de øvrige TIL-spilleren ønsket ikke Azemi å slå fast at TIL tok steget tilbake til eliteserien gjennom seieren mot Jerv.

Tre serierunder før slutt er de ni poeng foran Sogndal på tredjeplass - som tapte 1-2 for Sandnes Ulf. Dersom laget fra Sogn og Fjordene vinner resten av kampen må TIL ta ett poeng. Avgir Sogndal poeng er TILs opprykk i boks uansett hvordan de gjør det i de tre siste kampene. Prosentmessig er nok TILs eliteserieplass i 2021 ganske nær 100.

Scoringen mot Jerv var den sjuende for Azemi denne sesongen. Sissen har tidligere uttalt at han ønsker å fortsette i klubben. Per i dag har han ikke hørt noe fra TIL angående neste sesongen.

Men trener Gaute Helstrup innrømmer at man har to planer når det gjelder forsterkninger foran kommende sesong - avhengig av om man spiller på øverste eller nest øverste nivå i norsk fotball.

– Vi prater om spillerlogistikk nesten daglig. Det er en del spørsmålstegn, sa Gaute Helstrup lørdag.

Satser på seriegull

I TIL-leiren prøver man å ha fokus på de tre siste kampene. Foran årets sesong hadde man to mål - opprykk og seriemesterskap. Den første oppgaven er allerede i boks. Nå retter man fokus mot seriemesterskap. Det var meldingen både fra Simen Wangberg, Ruben Yttergåård Jenssen - og ikke minst trener Gaute Helstrup.

– Av respekt for min tidligere mattelærer i Kroken kan jeg ikke bokføre noe seriemesterskap, kommenterer Helsrup

– Med det ser bra ut...

– Ja.

Første hinder på veien mot et seriemesterskap er Raufoss på bortebane - et lag som er i kjempeform og som nesten ikke taper på eget gress.

Seieren mot Jerv var fortjent. Første omgang var jevnspilt. Etter hvilen var TIL klart beste laget og de kunne ha tatt ledelsen før scoringen til Fitim Azemi. Blant annet hadde Kent-Are Antonsen et skudd i stolpen. Samme Antonsen var mannen som var sist på ballen da spissen scoret og sikret tre poeng.

– En ferdigscoret pasning, gliste Antonsen etter kampen. Han var den eneste som slo fast at tre poeng i går var det samme som opprykk.

– Ferdigscoret pasning?. Det får Kent-Are stå for, gliser matchvinneren.

For det meste var glis og latter i TIL-leiren etter tre poeng mot Jerv.