OBOS-ligaen 2020: Tromsø IL - Grorud IL

1) Scorer og vinner med stjernespissene på sidelinja

Verken Fitim Azemi (muskelskade) eller Runar Espejord (koronakarantene) var tilgjengelig. Da måtte, som tidligere i år, Kent-Are Antonsen til pers sammen med Eric Kitolano på topp.

Og han scoret selvsagt - igjen. Ikke var det pent, ikke var det planlagt, ikke var det inntrent. Men Kent-Are Antonsens femte mål for sesongen, som sendte TIL opp i 3–1 etter 52 minutter, kom som en følge av å stå på rett plass til rett tid. Etter en dødball kom avklaringen fra Grorud ut på 25 meter.

Der ventet Anders Jenssen, som skjøt ballen nærmest på direkten. Skuddet gikk inn i feltet - via Antonsen - og over keeperen i en fin bue. 

På den måten ble ikke savnet av den nevnte spissduoen for stort. Antonsen leverer stort sett hver gang, men jeg ser fram til at han får spille der han selv ønsker. På midtbanen.

2) Opprykket nærmer seg - poeng for poeng

TILs seier mot Grorud gjør at laget er oppe i 38 poeng på 17 kamper. To poeng skiller ned til Sogndal, fem til Ranheim på tredje og seks til Lillestrøm er ingen betryggende ledelse.

Likevel er det lett å ta tankespillet på hvor mye som gjenstår. I en normal sesong vil 59 til 60 poeng i snitt rekke for TIL. Det betyr i praksis at hvis de vinner sju av de siste 13, så er en av de to øverste plassene, og dermed opprykket, sikret.

Fredag kveld vant alle de fire lagene, og dermed er kan et slikt poengsnitt potensielt øke. 

3) Mikael Norø Ingebrigtsen

Etter en lang skadeperiode på over ett år var Ingebrigtsen tilbake i sommer. Uten å spille særlig mye. Ikke før de siste kampene har «MNI» fått tillit fra start. Det har ikke gått all verden, noe som delvis sikkert kan forklares med at han har spilt venstre vingback. Ikke akkurat rett sted for en spiller som er best sentralt i banen, og slik jeg ser det på mange måter blir litt bortkastet i det som i praksis er venstre back.

Derfor var det litt ironisk at akkurat Ingebrigtsen var den som scoret TILs 1–0-mål da han hadde «forvillet» seg inn sentralt i banen etter en dødball. Fra 25 meter avanserte han, og klinket ballen i mål via Mats Viken i Grorud-målet. En bedre målvakt kunne nok tatt skuddet, men for Ingebrigtsen ble det et bevis på at han ikke er så dårlig som mange av kritikerne skal ha det til.

4) Sigurd Grønli

Senjaværingen, og for dagen Grorud-spiller Sigurd Grønli, fikk kjørt seg litt i møtet med tidligere lagkamerater. Lånt ut fra TIL, men har ikke hørt noe fra klubben siden han dro fra TIL tidligere i sesongen. 

Kontrakten går ut etter sesongen, og jeg blir overrasket om TIL velger å forlenge med Grønli siden de ikke har vist interesse på dette tidspunktet av året.

TILs beste Anders Jenssen.         Dommer var Steinar Hauge.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde itromsø.

Del dette: