OBOS-ligaen 2020: Øygarden - Tromsø IL

TIL styrte fullstendig kampen spillemessig i Vestlandshallen, men slet med å skape mange store sjanser mot nedrykksplasserte Øygarden. 

Vertene lå lavt i sin 5-3-2-formasjon og frustrerte TILs spillere og trenere. 

Ti minutter før slutt kontret vertene, og fikk straffespark etter at TIL-keeper Jacob Karlstrøm felte TIL-aktuelle Aune Selland Heggebø. 

Bjarte Haugsdals første forsøk fra straffemerket ble reddet av Karlstrøm, men dommerteamet mente han forlot streken før straffesparket var tatt, og dømte ny straffe. Den satte Haugsdal i mål og 1-0-ledelse for vertene.

På overtid slo imidlertid TIL tilbake. Innbytter Mohammed Ahamed fikk stå alene på bakerste stolpe og stange inn 1-1, som sto seg til slutt. 

Det var hans første scoring i 2020, og det første TIL-målet siden juli 2010. 

– Jeg sa til guttene at jeg skal faen meg ikke gå en hel sesong uten å score mål. Det var veldig godt å få den, men enda mer irriterende at vi ikke fikk de tre poengene, sier Mohammed Ahamed.

Tar heller en sånn sjanse, enn å komme alene med keeper

35-åringens forrige offisielle mål var i 4.divisjon for Kroken mot Skarp i september i fjor. 

Han gjorde comeback i TIL denne sesongen, og har hatt sjanser til å score før i sine 13 innhopp til nå. Gleden over sesongens første dempes av poengtapet. 

– Det overskygges litt av at vi ikke de tre poengene i dag. Det hadde smakt enda bedre. Vi er dritforbannet nå for at vi ikke vant, men om noen dager ser vi kanskje at det var greit med det ene poenget, sier Ahamed. 

Han sier dette om scoringen. 

– Jeg sto helt alene. Jeg lurte på om ingen skulle ta ballen. Hadde Øygarden visst at jeg scorer 70 prosent av målene mine med hodet, så hadde de kanskje dekket meg opp, smiler han. 

– Jeg tar heller en sånn sjanse, enn å komme alene med keeper. 

– OBOS-ligaen er bingoligaen.

Han var frustrert over resultatet, som han mener ikke speilet kampbildet. Men ikke overrasket. 

– OBOS-ligaen er bingoligaen. Alle kan slå alle. Jeg har spilt i denne divisjonen i ti år, og vet den lever sitt eget liv. Vi feide dette laget av banen i 94 minutter, de hadde ingenting å stille opp med og vi eide alt, hvert eneste gresstrå. Så fikk de det jævla straffesparket. 

– De la seg lavt i 5-4-1, dunket ballen opp og spilte på det de er gode på. Det er ingen annen plan. Hvis de vil spille sånn, så all ære til dem. I dag var ikke vi gode nok til å få ballen i mål. Vi skal ikke skylde på noe annet, sier TIL-angriperen.

Han savnet mer gjennombruddsvilje i eget lag. 

– Vi fikk trillet ballen og fikk de til å løpe mye, men jeg synes ikke vi var direkte nok. Jeg føler vi kan ta litt større sjanser. I dag var det en dårlig dag på jobben. 

Og selv om han utliknet på overtid, så rapporterer han om dårlig stemning i garderoben etter to tapte poeng, ikke ett vunnet. 

– Den er ikke bra. I dag kommer vi til å være grinete.

– Ingen grunn til å synes synd på oss selv 

TIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup var også misfornøyd, men så ingen grunn til å komme med bortforklaringer eller trøst til sine egne. 

– Vi skulle veldig gjerne hatt tre poeng, men vi har ingen grunn til å synes synd på oss selv, sier han. 

Og forklarer. 

– Punkt én, vi har muligheter til å skape mye her i dag. Vi kom til mange avslutninger, men vi kan være mer presis i nest siste touchen og selve avslutningene. Det var egen feil at vi ikke gjorde mer ut av dette, for det var et gunstig kampbilde i nesten 90 minutter, men det var et litt dumt mål vi fikk i mot oss. 

– Punkt to er at vi leder serien med fire kamper igjen, og alt er opp til oss selv. Det var litt slitne hoder og bein i dag, dette var kamp nummer fem på 15 dager, men vi er ferdig med dette i morgen. Så ser vi fremover. Vi har alle muligheter. Er vi god nok, så blir vi blant de to beste. 

Han er ikke bekymret over at TIL har skapt så lite i de to siste kampene mot to nedrykkslag. 

– Nei, begge de lagene ligger dypt med en forsvarsfemmer. Vi hadde bare en avslutning mot oss i dag, og vi skapte ti avslutninger sist, i dag var det rundt 15. Det er ok. Men vi skulle gjerne hatt enda mer kvalitet i avgjørende situasjoner. 

– Når kampene ikke åpner seg er det vanskelig å skape mye. 

TIL ropte på straffespark to ganger i første omgang, først da August Mikkelsen gikk overende, så da Fitim Azemi havnet i duell med Øygarden-keeper Borger Thomas. 

Øygarden hadde mer straffeflyt. De fikk lov til å ta straffesparket som ga 1-0 to ganger, etter at Karlstrøm reddet første forsøk, men forlot målstreken før sparket var tatt. 

– Det er surt at de får tatt straffen igjen, og det er to diskutable situasjoner som gikk mot oss i deres 16-meter. Men vi er ikke dommere, det overlater vi til andre, sier TIL-treneren.

Og har ingen interesse av å se situasjonene på nytt 

– Jeg har ikke lyst til å se dem heller, jeg er ferdig med dem.

Han gledet seg heller over et nytt positivt bidrag fra unge August Mikkelsen, som fikk sin andre start i løpet av de tre siste kampene. 

– Vi ville ha inn friske bein og spillere med ny energi, og han ser bra ut for tiden. Han kommer til å få mer spilletid fremover. 

Helstrup fikk også sett nærmere på Øygardens TIL-aktuelle spiss Aune Selland Heggebø.

– Det er ikke fokuset vårt nå. Vi følger han, men i dag er han Øygarden-spiller, og har respekt for det.

TILs beste var August Mikkelsen.           Dommer var Harald Sletner fra Rustad.

Utarbeidet av Per Salomonsen.              Kilde Nordlys.

 

 

 

Del dette: