OBOS-ligaen 2020: Grorud IL - Tromsø IL

Etter åtte strake seire av åtte mulige i årets sesong, kom første smellen for TIL fredag kveld.

Mot et nyopprykket Grorud fikk aldri TIL gjenskapt drømmefotballen som ble levert i nedsablingen av Sandnes Ulf i starten av uka. Istedenfor var det hovedstadslaget som styrte mye av spillet.

Etter en sjansefattig førsteomgang, var det to scoringer i andre omgang som til slutt førte til at Grorud stakk av med alle poengene. 

Trener Gaute Helstrup var skuffet etter kampen.

– Det er selvfølgelig kjedelig, å tape kamper er aldri gøy. Dagen i dag tror jeg ikke vi kommer unna over en hel sesong, men det er kjedelig, sier Helstrup til Nordlys.

Manglet hovedingrediensen

Grorud var enormt spillende, noe Helstrup og TIL slet med å håndtere. Der hovedingrediensen i TILs suksessoppskrift denne sesongen har vært det høye, samlede presset, var det nettopp fraværet av det som gjorde at TIL sto igjen uten poeng da dommeren blåste av kampen.

– Grorud er gode når vi må opp og jage. Vi klarte ikke å være samlet nok i presset eller smarte nok med ballen etter scoringen, sier Helstrup.

– Var det et fortjent tap?

– Jeg er av den oppfatning av at man får alltid betalt etter hva man fortjener.

Stresser ikke over Azemi

Fitim Azemi gikk nok en kamp målløs av banen, og der spissen har sluppet unna det store fokuset på det når laget har vunnet, melder spørsmålene seg med en gang når poengfangsten minker. 

– Det er flere ting som gjør at han ikke har kommet skikkelig i gang, alt henger sammen. Som vi har sagt gjentatte ganger, Fitim er viktig for at vi har tatt mange poeng, også har han spilt mye mer enn hva vi hadde turt å håpe på dette tidspunktet i sesongen. Vi tror det gjør at han kommer raskere i form. Han bidrar veldig godt for hele laget og bidrar med mye offensivt, forteller Helstrup.

Han er ikke stresset for Azemis manglende målbidrag.

– Han skal bare jobbe på, og det er naturlig at det kommer spørsmål når spisser ikke scorer. Det vet vi og han, men jeg tror han gjør lurt i å huske på det positive han har gjort i sesongen. Han vet hvordan dette fungerer.

– Alle lag kjenner oss godt

Ifølge Helstrup er det kollektive årsaker til at TIL aldri fikk satt ballen i nettmaskene.

– Vi har en del situasjoner rundt Groruds boks, men vi gjør ikke nok i de situasjonene – vi kunne vært enda bedre i boks og på siste tredjedel. Vi kunne fått flere spillere inn i farlige situasjoner, men vi tok ikke de mulighetene vi hadde, sier Helstrup.

– Hva var det som manglet?

– Det er flere ting. vi skulle gjerne vært enda bedre offensivt, fått flere gode bevegelser inn rundt Fitim og inn i boksen.

Helstrup, som stort sett ser hver eneste kamp motstanderlagene har hatt, begynner å merke egen medisin i divisjonen nå.

– Vi visste at vi møtte et bra lag, og i denne divisjonen kan vi kan vinne og tape alle kamper. Førsteomgang ble et mer positivt kampbilde enn hva vi hadde forventet oss, men alle lag kjenner oss godt og vi kjenner dem godt, så det er ikke så mange overraskelser, sier TIL-treneren.

TILs beste var Simen Wangberg.          Dommer var Mitscha Kellerhals fra Orre.

Utarbeidet av Per Salomonsen.            Kilde Nordlys.

Del dette: