Eliteserien 2019: Tromsø IL - Strømsgodset IF

TIL tok imot Strømsgodset til det som må kunne omtales som en «sekspoengskamp» i nedrykksstriden. I en sjansefattig affære stakk gjestene fra Drammen av med seieren etter et sent – og nydelig – frisparkmål av Mikkel Maigaard. 

Mange hadde nok forventet å se et offensivt TIL-lag ta grep i denne kampen, men med Fitim Azemi ute med sykdom måtte «Gutan» stille opp en ellever uten en ren spiss. 

Det var tydelig å se at de rødhvite manglet noe offensivt, for «Gutan» var særdeles tamme den første halvtimen. Frem til da Strømsgodset langt farligere og på hugget, der Moses Mawa – som var aktuell for TIL i vinter – var farlig frempå ved et par anledninger.

Det siste kvarteret av 1. omgang tok TIL over kampen og skapte en gigantisk mulighet. Finnene Robert Taylor og Onni Valakari dro frem et lite veggspill, før sistnevnte spilte fri Lasse Nilsen på venstresiden. Nilsen fikk all verdens med tid alene med keeper, men skuddet gikk i nettveggen.

TIL prøvde å spille seg til nye sjanser, men eneste beholdningen til pause var offsidemålet til Aidan Barlow rett før hvilen. 

I åpningsminuttene av 2. omgang bølget kampen frem og tilbake, uten at det ble skapt noen sjanser.

I bunn og grunn var 2. omgang et eneste langt gjesp. Begge lag prøvde og prøvde, men det ble lite sluttprodukt. TIL presset gjestene på slutten og var nært å skape noe som kunne ligne målsjanser, helt til et horribelt balltap av Morten Gamst Pedersen på midtbanen sendte Moses Mawa igjennom.

Godset-angriperen fosset fremover før han ble stoppet av Kent-Are Antonsen rett utenfor 16-meteren. Frisparket skrudde Maigaard inn på lekkert vis.

Det ble kampens eneste scoring og dermed er TIL satt i en enda verre situasjon i nedrykksstriden.

TILs beste var Onni Valakari.     Dommer var Karl Erik Sten fra IL Gneis.

Utarbeidet av Per Salomonsen   Kilde itromsø.

 

Del dette: