Eliteserien 2019: Tromsø IL - Ranheim

TIL tok imot Ranheim i det som gjennom hele uka er blitt omtalt som «skjebnekampen». Begge sitter med minst en fot i nedrykksstriden, men «Gutan» fikk klatret seg ut av den verste gjørma etter kveldens kamp.

For TIL-spillerne imponerte i vinterkulda på Alfheim og vant kampen fortjent 4–2.

Hjemmelaget scoret 1–0 etter 23 minutter ved Juha Pirinen. Finnen fikk sklidd ballen i nettmaskene etter et godt slått frispark av Morten Gamst Pedersen. 2–0 kom like før hvilen, der Onni Valakari plasserte ballen i mål via keeper Barli. Ranheim rakk å slå tilbake med scoring på overtid i 1. omgang, noe som ga gjestene fra Trondheim et håp.

Etter pause tok TIL kommando fra avspark og dominerte kampen og det tok ikke lang tid før 3–1 satt i garnet. Magnus Andersen og Robert Taylor dro frem kremfotball før førstnevnte banket til. Barli fikk en hånd på skuddet, men «returen» dalte i mål. 4–1 ble satt like etterpå av Runar Espejord, som skrudde ballen via begge stengene før den trillet over streken.

Jostein Gundersen satte inn 4-2 i eget nett midtveis i 2. omgang, noe som igjen tente en liten gnist hos Ranheim. Trønderne var farlig frempå ved et par anledninger, men klarte ikke å få 4–3-reduseringen.

Dermed endte med 4–2 til TIL som dererPmed tar deres andre strake seier på hjemmebane. Sist hjemmekamp vant «Gutan» 5–0 mot KBK, noe som betyr at TIL har scoret råsterke ni mål på de to siste kampene på Alfheim.

TILs beste var Magnus Andersen.        Dommer var Kristoffer Hagenes fra Hovding.

Utarbeidet av Per Salomonsen.            Kilde itromsø.