Eliteserien 2019: Stabæk - Tromsø IL

 Det ble et vilt drama på tampen av bunnoppgjøret på Nadderud stadion. Ti minutter etter at Robert Taylor hadde gikk Tromsø ledelsen fra straffemerket, fikk «synderen» Kassi selv sjansen fra elleve meter.

Midtbanemannen klinket ballen opp i tverrliggeren, ned på streken og ut på banen til Tromsø-klarering. Ut fra TV-bildene kunne det se ut til at ballen var over mållinjen, men det mente ikke Svein Oddvar Moen og hans dommerteam.

Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen var derimot slett ikke sikker på at straffen fra Kassi ikke var i mål.

– Jeg vet ikke om linjemannen sto på linjen engang. Jeg hører fra andre her at han sto et annet sted og drev med helt andre ting. Så ville ikke overrasket meg om den var inne, sa han til NTB.

På tampen kom den sterke Stabæk-spissen Franck Boli til to gode avslutninger, men uten å få ballen i mål. Dermed tapte Stabæk sin fjerde strake ligakamp.

– Resultatet er selvfølgelig ræva. Når vi får den straffen og muligheten til å utligne, så er det sinnssykt surt, sa Hanche-Olsen.

Den ferske Stabæk-treneren Jan Jönsson, som hadde stor suksess og ledet bæringene til seriegull i 2008, står overfor en tøff oppgave framover.

overtaket. Vi skaper ikke de store sjansene, der har vi litt å jobbe med. Men en fortjent seier, mente Tromsø-kaptein Simen Wangberg.

«Gutan» har nå vunnet de to siste eliteseriekampene etter å ha tapt fem strake. I midtuken venter NM-kamp borte mot Kongsvinger, mens neste seriekamp går hjemme mot formsterke Rosenborg.

Stabæk skal på sin side spille borte mot Alta i cupen, før de reiser nordover til en tøff bortekamp mot Kristiansund neste helg.

Med sju poeng på ni kamper ligger Stabæk sist i Eliteserien. Tromsø klatret opp til 14.-plass med ti poeng, men har – i likhet med de fleste lagene på tabellen – spilt to kamper flere enn Jönssons lag.

Stabæk trøbler med skader og sykdom, og Jönsson lot dansken Nikolaj Kirk og tenåringen Oscar Aga starte for første gang i serien. Sistnevnte har scoret mange mål i NM, men fikk ikke til all verden mandag.

Det gjorde heller ikke Agas lagkamerater. Tromsø så friskest ut fra start og skapte kampens første brukbare sjanse. Etter 23 minutter slo Magnus Andersen flatt inn til Daniel Berntsen i god posisjon, men sistnevnte fikk ikke stokket beina foran Stabæk-målet.

TIL hadde mye ball, men de store sjansene uteble. Det var også det positive Jönsson kunne ta med seg fra sin comeback-kamp.

– Ja, det er at de ikke skaper noen store sjanser. Jeg synes vi sentrer ballen for dårlig i laget, og det er for dårlig og lettvint forsvarsspill som fører til straffen, sa Jönsson, som tross alt mente at Stabæk hadde fortjent uavgjort.

Lenge så det ikke ut til at noen av de to bunnlagene ønsket å risikere for mye bakover, noe som også gjorde sitt til at svært få sjanser ble skapt.

Men det hele snudde da Kassi klønet det til og felte Lasse Nilsen egen 16-meterstrek i det 75. minuttet. Taylor ekspederte straffesparket kontant i mål og sikret tre særdeles viktige bortepoeng for TIL.

TILs beste Gudmund Kongshavn.    Dommer var Svein Oddvar Moen fra Haugar.

Utarbeidet av Per Salomonsen.        Kilde : itromsø. 

Del dette: