Eliteserien 2018: Tromsø IL - Odd Grenland

Espejord og effektive TIL senket Odd – nå er «Gutan» et topplag

Fotball-Europa har fått øynene opp for Runar Espejord. Søndag var han vital da et uhyre effektivt TIL tok tre viktige poeng i medaljekampen.

og slo et glitrende innlegg som TIL-kaptein Simen Wangberg stanget inn like etter pause. To målsjanser, 2-1 og akkurat nok til å senke Dag-Eilev Fagermos Odd. 

Dermed tok Simo Valakari og TIL tre viktige poeng, og når årets Eliteserie er halvspilt ligger «Gutan» på 5.- plass med 26 poeng – bare tre poeng bak Ranheim på sølvplass, og åtte poeng bak serieleder Brann. 

I det som var en tett og sjansefattig batalje, trakk igjen TIL det lengste strået – og viste at de har ambisjoner om å kjempe om medalje i årets sesong. 

Drømmeåpning 

TIL kom best i gang og tok ledelsen tidlig i matchen. 

Etter sju minutter fikk Odd brutalt erfare hvilken stil Valakari har innført i Tromsø. Hurtig fotball langs bakken, hvor til slutt Lasse Nilsen dro seg fri ute til venstre. Innlegget til Runar Espejord var millimeterpresist, og TILs toppscorer kunne enkelt bredside inn 1-0 til «Gutan».k

Dermed satte Espejord inn sitt 5. eliteseriemål for sesongen. 

Kalddusj for TIL 

Odd ristet imidlertid av seg kalddusjen raskt. Et aldeles strålende innlegg fra den presise høyrefoten til Espen Ruud fant pannebrasken til Elbasan Rashani – som stanget inn utligningen på vakkert vis. 

Etter 1-1-scoringen var det Odd som overtok initiativet i kampen. Et solid Odd gjorde det vanskelig for Valakari og TIL med et kompakt forsvar og aggressivt press, og styrte resten av 1. omgang – som var av den sjansefattige sorten. 

God 2. omgang 

Etter pause steg temperaturen betraktelig på Alfheim. 

Først ble Lasse Nilsen soleklart felt innenfor 16-meteren til Odd, men dommer Sigurd Smehus Kringstad vinket spillet videre. Alfheim reagerte med sjokk og vantro, men mens pipekonserten pågikk kom Runar Espejord ned til linja og slo et perfekt innlegg til Simen Wangberg. TIL-kapteinen var råsterk i duellen og stanget inn 2-1 – til øredøvende jubel fra hjemmepublikummet. 

Dermed visste trønderen på utgående kontrakt – som kan signere for ny klubb allerede i dag – hvorfor han linkes til utlandet. 

Ampert 

Målet satte fyr på kampen. Like etterpå gikk Odd-vingen Rashani ned i boksen i en duell med Morten Gamst Pedersen. Der havnet duoen i en krangel – hvorpå Rashani plutselig ble liggende på bakken og tok seg til hodet. Etter en rask samtale med assistentene sine, besluttet do

Sliteseier 

Resten av oppgjøret handlet i stor grad om å ro i land resultatet for «Gutan». 

En feberredning fra Gudmund Kongshavn på overtid etter en dødball var det nærmest bortelaget kom. Etter tre hektiske overtidsminutter kunne slippe jubelen løs. 

TIL er i medaljekampen.

TILs beste var Runar Espejord.       Dommer Sigurd Smehus Kringstad fra Valder IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde itromsø.

Del dette: