Eliteserien 2018: Tromsø IL - Kristiansund BK

Allerede etter ni minutter så det ut til at TIL skulle få en drømmeåpning da Runar Espejord banket ballen i mål, men Lasse Nilsen som slo det knallharde legget inn i feltet ble vinket av for offside.

I stedet for skulle det gå langt verra da TILs playmaker Gjermund Åsen måtte ut med en strekk etter kun 12 minutters spill. Han ble erstattet av Mushaga Bakenga.

Så etter 23 minutter forsøkte Robert Taylor seg. Han fikk sendt avgård et skudd fra vel 20 meter, via en Kristiansund-forsvarer og til kampens første corner.

Så i 32. minutt var det nære på for bortelaget da Stian Aasmundsen stanget et innleggsforsøk hardt mot mål, men headingen ble blokkert til corner.

Kun fire minutter senere var Runar Espejord frampå, dro av en spiller og fikk avsluttet på mål, men skuddet var ikke godt nok plassert og Kristiansund-keeper Sean McDermott reddet enkelt.

God start

Lagene gikk til pause på stillingen 0–0, noe som trolig gjorde «Gutan» godt.

De virket å komme ut med ny energi, og før minuttet var spilt sendte Morten Gamst Pedersen av et hardt skudd fra 18 meter, men dessverre var ikke retning riktig.

Kun tre minutter senere havnet ballen hos Taylor på bakerste, som sendte av gårde en knallhardt avslutning en halv meter fra å ligge klistret i nettaket.

Slapp med skrekken

Etter 59 minutter holdt Jacob Karlstrøm å rote det virkelig til, da han sparket ballen rett i en Kristiansund-spiller. Ballen gikk i Karlstrøm og mot eget mål, heldigvis gikk ballen en halv meter utenfor egen stolpe.

I 69. minutt forsøkte Bendik Bye seg fra distanse, fra vel 20 meter, men avslutningen gikk rett på Karlstrøm.

Med 18 minutter igjen av kampen takket Runar Espejord av for seg og ble erstattet av Magnus Andersen, som kom inn til sine første eliteserieminutter for sesongen.

I 81. minutt smalt det igjen for Robert Taylor, men en meget god redning av McDermott, som slo ballen over til corner.

TIL hadde virkelig ikke dagen. Noen hjemmefans øynet et lite håp da TIL fikk frispark fra vel 22 meters hold på overtid, men frisparket fra Gamst Pedersen var ikke i nærheten av noe som helst.

KBK var nærmere seieren etter et forferdelig tversoverpasning fra Andersen, som Kalludra snappet opp. Han fyrte av et skudd på overtid av overtiden som Karlstrøm slo ut til corner, som TIL fikk klarert.

TILs beste var Rober Taylor.         Dommer var Dag Vidar Haftås fra Kolstad Fotball.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.

Del dette: