Eliteserien 2018: Sandefjord - Tromsø IL

SANDEFJORD: Når du har som mål om å kjempe om en topp fire-plassering og møter bunnlaget i Eliteserien – ja da skal du ta tre poeng. Selv om det er på bortebane.

Sandefjord hadde to fattige poeng på åtte hjemmekamper før dette oppgjøret. Totalt hadde laget fra Hvalfangerbyen syv poeng på 17 kamper. De skulle ikke kunne by på all verdens av problemer for «Gutan».

Men jo da, det gjorde de. Et ganske kjedelig oppgjør endte med 1–0 til hjemmelaget. Dermed er TIL fortsatt på syvendeplass i Eliteserien med 26 poeng. Men alle rivalene har en kamp til gode – og det er foreløpig fem poeng opp til Haugesund på tredjeplass.

Ti minutter ut i andre omgang slo Pau Morer inn til William Kurtovic som kunne servere en avslutning fra øverste hylle. Ballen føk inn i hjørnet, utagbart for Gudmund Kongshavn. Det ble kampens eneste scoring.Å

Slapt TIL-lag

Det var noe slapt over TIL-laget fra start. Etter tre minutter gjorde Ødegaard en feil på midten, og Sandefjord kunne kontre. Mohamed Ofkir lurte Antonsen, men heldigvis ble skuddet blokkert.

Etter en blek start på kampen, begynte Gutan å ta mer tak. De hadde mye ballbesittelse, men skapte ikke all verden av sjanser.

Etter et godt angrep gjorde at Espejord fikk en halvsjanse etter 15 minutter, men spissens skudd ble blokkert.

Akkurat da halvtimen var spilt fikk Pau Morer en kjempemulighet etter å ha vunnet en duell med Magnus Andersen. Heldigvis var Gudmund Kongshavn god og fikk parert skuddet fra spanjolen.

Bare fire minutter senere kontret Sandefjord igjen og Kongshavn måtte nok en kamp varte opp med en praktredning.

I det 39. minuttet kombinerte Gjermund Åsen og Espejord glimrende. Trønderen la inn foran mål, og Espejords avslutning med tåa gikk like utenfor fra et par meter.

Det var det siste, av betydning, som skjedde i en kjedelig første omgang.

Flere sjanser

Så, etter ti minutter, kom den omtalte scoringen til Kurtovic.

«Gutan» forsøkte å reise seg og bare tre minutter senere fikk Espejord en stor sjanse, men ballen gikk rett på keeper Eirik Holmen Johansen.

I det 66. minutt var det Jostein Gundersens tur til å svi en sjanse. Han nådde først ballen etter en corner – men headingen gikk i tverrliggeren og over.

I det 78. minutt fikk Espejord avsluttet fra skrått hold. Holmen Johansen måtte gi en retur, men Magnus Andersens avslutning ble også reddet av Sandefjords sisteskanse.

Fire minutter senere skjøt Kent-Are Antonsen like utenfor. TIL hadde fortjent en utligning, men stilkarakterer gis ikke i fotball.

Etter en god periode på forsommeren har TIL nå tre strake tap, og Simo Valakari må finne ut hvordan han skal få TIL-skuta på rett kjøl.

PS! Mikael Norø Ingebrigtsen fikk starte kampen etter at han ble kjøpt tilbake fra IFK Göteborg denne uka. Ingebrigtsen ble byttet ut etter 77 minutt. Tromsøgutten trenger nok noen flere treninger og kamper på å komme seg ordentlig i form igjen. Onni Valakari fikk sin debut for TIL like før slutt.

TILs beste var Gudmund Kongshavn.     Dommer var Rohit Saggi fra Drafn.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde : itromsø.