Eliteserien 2018: Brann - Tromsø IL

BRANN STADION (iTromsø): Juniorfeil av Robert Taylor og Tom Høgli gjorde at TIL var sjanseløse på poeng da de tapte 0–3 mot Brann.

Taylors tabbe etter 32 minutter da han sparket ut i lufta på et innlegg ga rom for Steffen Lie Skålevik til å enkelt sette inn 2–0. Da hadde Taylor minuttet før misset en gigantsjanse i andre enden.

En halvtime senere var det normalt stødige Tom Høgli som taklet ballen inn til samme Skålevik. Sistnevnte kunne enkelt passere TIL-keeper Karlstrøm og sette ballen inn til 3–0.

TIL valgte å forsøke en overraskelsesvariant før oppgjøret. I stedet for den vanlige 3-5-2-formasjonen la Simo Valakari om til 3-4-3 med Robert Taylor og Daniel Berntsen som kanter ved siden av spiss Runar Espejord.

Serielederne i Bergen gikk hardt ut på direkten foran et høylytt og kravstort publikum. De første fem minuttene så det mest ut som de rødkledde Brann-gutta hadde flyttet inn i TILs 16-meter på permanent basis.

Etter en heseblesende start der «Gutan» var heldige som ikke fikk seg en i sekken fikk laget kjenne litt mer på kula. Daniel Berntsen fikk noen strategiske og viktige frispark som ga laget litt pusterom.

Trykket fra Brann fortsatte, og et mål virket uunngåelig. Og målet kom. I det 18. minutt ble en corner forlenget bak i feltet av en TIL-spiller. Der ventet Gilli Rólantsson som klinket ballen via Simen Wangberg og i mål.

Ingen av TILs ballspillende midtbanespillere klarte å skape noe særlig. Til det var presset for stort, og pasningene for upresise.

æTabbe nummer en

Men ut av «ingenting» skapte TIL sin første sjanse etter 32 minutter. Runar Espejord gikk på et løp bak Branns forsvarsfirer. En høy pasning kom og Espejord havnet i duell med Brann-keeper Radlinger. Sistnevnte feilberegnet og bokset ballen tilbake mot midten av 16-meteren. Der skjøt Robert Taylor mot mål. I veien for utligning sto en Brann-stopper som headet ballen unna.

Bare noen sekunder senere var spillet snudd. Gilbert Komsoon raste forbi Daniel Berntsen på TILs venstreside. Innlegget så ut til enkelt å bli avklart av Taylor. I stedet bommet TIL-vingen på ballen som gikk videre til Steffen Lie Skålevik. Han fikk en enkel jobb med å sette inn 2–0.

For å gjøre det enda verre for TIL fikk Runar Espejord en sjanse alene med Radlingen nesten umiddelbart etter målet, uten resultat, og 2–0 sto seg til pause.

Wangberg-skade

Oppgjøret startet i et roligere tempo etter pause, men fortsatt med et hjemmelag som bestemte det meste.

Lettere ble det heller ikke da kaptein Simen Wangberg måtte ut med det som så ut som en strekk i låret etter 60 minutter. Inn kom Mushaga Bakenga og TIL la om til det mer kjente 3–5–2-systemet.

Cirka samtidig smalt det litt mellom TILs Berntsen og Branns Kristoffer Barmen. Sistnevnte holdt igjen TIL-spilleren, og rett i etterkant sparket Berntsen mot Barmen. I en opptreden en Oscar-statuett verdig ble Barmen liggende før han mirakuløst reiste seg opp igjen.

Tabbe nummer to

Minuttet senere ble den siste spikeren slått ned i TIL-kista. Tom Høgli gikk inn i en løpsduell med hurtigtoget Komsoon. Han kom akkurat først på ballen, men i stedet for en avklaring ble det en pasning til Skålevik som passerte TIL-keeper Karlstrøm og satt ballen i det åpne nettet. En kjempetabbe av TIL-veteranen.

Resultatet gjør at TIL er nummer åtte på tabellen med 11 poeng på åtte kamper. Nå venter Alta borte i cupen onsdag før Lillestrøm kommer på besøk i serien kommende søndag.

TILs beste var Morten Gamst Pedersen.     Dommer var Rohit Saggi fra Fjellhamar.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: Nordlys.