Cup NM 3.runde 2018: Alta IF - Tromsø IL

Kjedelig førsteomgang

Etter to skuffende resultater i serien valgte Simo Valakari å stille med sitt beste tilgjengelige mannskap. Det virket ikke å hjelpe all verden i en sjansefattig førsteomgang der TIL slet med å finne rytmen på det tørre kunstgresset i Finnmarkhallen.

I annenomgangen tok TIL mer og mer kontroll over kampen, men de store sjansene lot vente på seg. Dominansen i banespillet resulterte i en haug med dødballer, deriblant fjorten cornere, men disse utnyttet TIL dårlig. 

Med to minutter igjen av ordinær tid kunne Robert Taylor avgjort kampen på spektakulært vis. Finnen fikk kjempetreff på hel volley, men skuddet snek seg utenfor. Samme mann misbrukte en enorm mulighet minuttet etterpå.

Bakenga våknet

Mushaga Bakenga har ikke hatt noen god start på sesongen og så ut til å gå mot nok en frustrerende kveld i Finnmarkshallen. I ekstraomgangene våknet imidlertid den tidligere Rosenborg-spissen. Først traff «Mush» tverrliggeren etter innlegg fra Lasse Nilsen. 

To minutter ut i andre ekstraomgang skulle det endelig bli nettsus for Bakenga. Magnar Ødegaard viste frem sinde gode høyrefot og slo et godt innlegg som spissen kontrollert headet i mål. Godt hjulpet av en utvisning til Altas Mads Frede Hansen hadde TIL god kontroll resten av oppgjøret og kunne innkassere avansement til fjerderunde.

Det gledet nok TIL-trener Valakari etter en dårlig periode i serien, men finnen skulle nok gjerne vært foruten 120 minutter for sitt lag før den viktige hjemmekampen mot Lillestrøm på søndag.

TILs beste var Kent Are Antonsen.     Dommer var Bjørn Hansen fra Kolbotn IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: itromsø.

Del dette: