Cup NM 1.runde 2017: Bjørnevatn IL - Tromsø IL


Mikael Norø Ingebrigtsen storspilte i denne kampen.

TIL-debutant Garib: - En veldig stor opplevelse

Garib Gerkondani (19) fikk med seg målgivende i debuten for TILs A-lag.

19-åringen var svært nære å score tidlig i 5–0-seieren for TIL borte mot Bjørnevatn i 1. runde i cupen.

Det var 19-åringen som presset Kristoffer Amble Mathisen til å lage selvmålet til 0–2 i 47. minutt og syv minutter før full tid serverte Gerkondani ballen til Mikael Norø Ingebrigtsens 5–0-scoring.

– Det var en veldig god følelse å få debuten. Det er noe jeg alltid har sett opp mot, å få debuten for TIL sitt A-lag, så det var en veldig stor opplevelse, sier Garib Gerkondanti til iTromsø.

Med to minutter igjen satt ballen i nota for Gerkondani etter et gjennomspill fra Henrik Johnsgård, men dommeren hadde da blåst av for full tid.

Tromsø må reise 79 mil for å spille cupkamp: – Helt uforståelig, mener TIL-treneren

Håper å bli

Gerkondani var litt frustrert over at det ikke ble mål i debuten.

– Jeg var så vidt borti ballen på 2–0-målet, så gikk den i han (Kristoffer Amble Mathisen) og i mål og så ble det jo en målgivende, men det var en helt grei debut, ikke mer, sier 19-åringen, som er sisteårsjunior.

– Jeg er siste års junior, men går 2. året på NTG, så det spørs litt hva TIL vil. Jeg håper jo at jeg får fortsette her, men jeg tenker ikke så mye på det nå. Alt jeg fokuserer på er å ha en god treningshverdag og en god hverdag, der jeg jobber knallhardt på trening og tar de sjansene jeg får, så får jeg håpe det går veien, sier den sympatiske TIL-spissen.

Mikael herjet da TIL gikk videre i cupen

Tre debutanter

Gerkondani spilte 90 minutter på topp. Med 23 minutter igjen å spille kom 18 år gamle Mehdi Dioury inn til sin A-lagsdebut og med 20 minutter igjen å spille fikk Henrik Johnsgård (17) også sin debut i offisiell A-lagskamp.

– Det er oss, vet du. Vi er en klubb som liker å gi mulighet til unge talenter. Vi hadde ni stykker hjemme og ville se hvordan vi kunne ta oss videre og samtidig hvile noen spillere, sier TIL-trener Bård Flovik, som synes Gerkondani spilte seg veldig opp i kampen.

– Etter hvert slapp han seg mer løs og da ble han mer frisluppen og presset godt, så en grei debut av han, sier Flovik.

TIL-børsen: «Om han ikke starter neste kamp blir jeg sjokkert» 

Som også likte det han så av Dioury og Johnsgård.

– Mehdi var veldig god i pasningsspillet og med fart i spillet, så en fin offisiell debut. Henrik var veldig aktiv på kanten sammen med (Patrick) Kpozo, så det skjedde veldig mye på venstresiden med de to, så det var bra, sier Flovik.

TILs beste var Mikael Norø Ingebriktsen.     Dommer var Anders Gjermshus fra Hamar IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.

Del dette: