Eliteserien 2017: Tromsø IL - Stabæk

 

Det meste gikk på tverke for TIL i det ydmykende 0-3-tapet hjemme for et Stabæk-lag som ser ut til å gjøre alle tips om nedrykkskamp til skamme.

HER ER VÅR DOM: Sjekk TIL-børsen: – Må ta på seg mye av skylda for at Brochmann fikk se ut som Messi på 0-2 

Det ble etter hvert skapt nok sjanser til at man selv kunne ha scoret like mange mål, men kvaliteten foran begge mål var ganske lik.

Alfheim-publikum trodde knapt sine egne øyne i åpningsminuttene, da gjestene rullet over TIL og hadde skapt to store sjanser før eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo i kampens femte minutt viste at han kan score også på bortebane.

TIL startet også de foregående hjemmekampene mot Brann og Sogndal svakt, men dette toppet alt.

– Vi var veldig opptatte av at vi skulle ha nok energi inn i kampen, men så får vi en dårlig kampinngang. Jeg opplevde det som veldig svakt. Det var ikke noe press, det var merkelig. For å si det sånn – vi trener ikke på det, sa en skuffet TIL-trener Bård Flovik etter kampen.

Han mener alle tre målene var av den enkle sorten. De kom slik:

0-1 - 5. min.: Luc Kassi ble spilt fri på en liten motorvei bak Kent-Are Antonsen og la inn i midten. Ballen gikk over hodet til Simen Wangberg, og verken Ulrik Yttergård Jenssen, Magnar Ødegaard eller keeper Gudmund Kongshavn var på rett sted til rett tid. Ohi Omoijuanfo fikk enkelt heade ballen i mål.

0-2 - 39. min.: Tonny Brochmann fikk altfor lett dra seg forbi trioen Ødegaard, Wangberg og Jonas Johansen, og satte ballen i mål.

0-3 - 42. min.: Samme Brochmann fikk føre oppover, og ingen presset. Han traff godt med skuddet sitt, men burde blitt presset – og kanskje kunne også Kongshavn ha stoppet skuddet.

– Det ble tre enkle mål. Det var grusomt å se på, mener Flovik.

Byttet rett før pause

Det han trekker frem som aller mest skuffende, er åpningsminuttene der TIL ble regelrett lekt med.

Svake åpninger i alle hjemmekampene er noe som plager TIL-treneren, og det ønsker han å få bukt med.

– Det er noe vi må diskutere internt. Vi får ta en runde på det med spillerne her i morgen, og se om vi klarer å finne ut av noe, sier Flovik.

TIL-treneren valgte et litt diskutabelt grep, da han to minutter før pause på 0-3 byttet ut Elhadji Mour Samb.

– Nå skulle vi egentlig gjøre byttet fem minutter tidligere (da det fortsatt sto 0-1), men fikk ikke gjort det. Vi plagdes med rom, og han ble for vid i spillet sitt – og vi klarte ikke å få formidlet hvordan vi skulle løse det. Det var uheldig at det ble helt oppunder pause, men det skyldtes posisjonsspillet som han ikke håndterte godt nok, sier Flovik.

– Det oppleves sikkert ikke bra for han, men vi hadde problemer og klarte ikke å få han inn der vi ville ha han, legger han til.

– Du gjorde to endringer fra forrige kamp, og byttet ut begge de du hadde satt inn (Mour Samb og Jonas Johansen). Ligger det en slags erkjennelse av å ha bommet i det?

– Nja, nå ville vi ha inn Landu der da vi satte han inn, fordi vi trengte et momentum på kraft.

Vuk-skade og keepervurdering

TIL-treneren har mer å tenke på de nærmeste dagene enn hvordan man løser startvanskene i hjemmekampene.

Han har fått en ny skade. Slovenske Slobodan Vuk er trolig ute i et par uker, og det tynner ut spissvalgene med Runar Espejord allerede ute i en lang periode.

Wangberg etter Stabæk-flausen: – Det ligner ikke grisen

– Vuk har en liten avrivning bak i låret. Vi håper at det ikke tar så mange uker, men det går helt sikkert én eller to. Det er ekstremt trasig for han som ny spiller, og for oss, med tanke på bredden i troppen, sier Flovik.

Mandag vil det også bli diskutert hva man gjør etter nyheten om at keeper Filip Loncaric har røket korsbåndet og er ute hele sesongen.

– Vi kommer til å bruke morgendagen for å se hva vi gjør – om vi er fornøyde med de to vi har (Kongshavn og Jacob Karlstrøm), eller om vi tenker at vi må ha en tredje, sier TIL-treneren.

Den tredje vil i så fall være markedsansatte Otto Fredrikson. 35-åringen har signert en spilleravtale med TIL, og det er mulig å hente inn den tidligere finske landslagskeeperen.

– Vi må vurdere om vi skal ha Otto – men vi vil ha en runde internt på det før vi konkluderer med noe, sier Bård Flovik.

Åsen: – Bånn i bøtta

Gjermund Åsen fortsetter som en av TILs beste spillere, og var også det mot Stabæk – selv om han svidde et par kjempesjanser på slutten av kampen.

Trønderen la ikke noe imellom etter kampen, og mente at førsteomgangen bare måtte svartmales så mye som mulig.

– Det er bare å kaste den på sjøen. Vi ble spilt gjennom, rundt og over – det er ikke noe vi kan være bekjent av, sier Åsen.

– Det føles som den Vålerenga-kampen (i fjor), der de styrer alt og vi bare springer mellom og ser ut som elendige fotballspillere. Jeg håper virkelig vi tar tak i den førsteomgangen og lærer av den, for det var bånn i bøtta, fortsetter han.

TILs beste var Christian Landu Landu.      Dommer var Rohit Saggi fra Drafn.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys.

 

 

 

Del dette: