Eliteserien 2017: Tromsø IL - Sogndal

TIL tok en sterk hjemmeseier da de slo Sogndal 3-0 på hjemmebane på søndag. Etter en svak åpning på kampen er kaptein Simen Wangberg mest fornøyd med måten laget tok opp nivået i kampen.

– At vi tar seieren i dag føles virkelig bra. Vi starter dårlig, men jeg er mest fornøyd med at vi klarer å snu den dårlige åpningen. Vi får etterhvert til å spille vårt eget spill, og andre omgangen kontrollerer vi fullt ut, oppsummerer Wangberg til Nordlys. 

TILs forsvarskjempe står med to mål etter tre serierunder, noe som må kunne sies å være overraskende. Hovedpersonen selv legger ikke skjul på at målformen er overraskende, men avslører at han har trent på målsituasjoner før sesongen.

– Det er ikke så ofte jeg scorer, så det at jeg nå står med to mål så tidlig i sesongen er en ganske ny situasjon for min del. 

– Jeg har trent litt på å skape mål av dødballer i vinter og vet selv at jeg kan score om jeg får muligheten. Det har klaffet bra hittil så vi satser på at det fortsetter sånn, forteller en smilende kaptein.

Simen Wangberg var en spiller som opplevde en god del kritikk under forrige sesong, men har i år levert sterke prestasjoner i starten av sesongen. Wangberg selv forteller at treningsperioden i vinter har vært givende som spiller. 

– Jeg mener selv jeg var litt ustabil sist sesong, og varierte veldig i måten jeg presterte. Treningen i vinter har vært god, så jeg var innstillt på at jeg skulle gjøre dette året til mitt år, sier midtstopperen.

TILs kaptein får støtte av trener Bård Flovik.

– Det Wangberg gjør på torsdag og i dag er utrolig sterkt. Jeg syntes han leverer en fantastisk kamp i dag hvor han er god med ball i beina og rydder opp i forsvar, sier Flovik, og legger til:

– Det føles naturlig å gi mye ros til kapteinen vår i dag.

Som trener er Flovik godt fornøyd med prestasjonen hjemmelaget leverer i dagens kamp.

– Vi har jobbet godt med kampforberedelsene til kampen, men vi kommer dårlig ut det første kvarteret på Alfheim. Vi skaper mange gode sjanser i dag og scorer tre mål. Begge deler er to ting som gleder meg veldig som trener, mener TIL-treneren.

TIL har bortekamp mot Odd i neste oppgjør, men har mulighet til å restituere før den tid. Flovik har allerede lagt planen klar for de kommende dagene. 

– Vi må se offensivt på Odd-kampen. Vi har enda ikke tapt borte, men vi er fortsatt ydmyk og skal jobbe hardt videre. Laget får nå et par dager med litt fri, så skal vi trene godt gjennom hele påsken. Etter påsken er jeg sikker på at vi kan dra til Odd med en kampplan som gjør at vi kan spille god fotball, sier Flovik.

TILs beste var Gudmund Kongshavn.      Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden Idrettsforening.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys.

Del dette: