Eliteserien 2017: Tromsø IL - Sandefjord

Velkommen til Alfheim Stadion. Her skal nestjumbo Tromsø i dag forsøke å snappe med seg viktige poeng i bunnstriden mot ellevteplasserte Sandefjord.
Tromsø har ramlet som en stein på tabellen en stund nå. Etter en bra åpning på sesongen står nemlig TIL med kun én seier på sine ti siste Eliteseriekamper. Sist ble det 3-0-tap i Molde for 'Gutan', og diskusjonene i ishavsbyen har begynt å gå omkring hovedtrener Bård Floviks rolle. Han sitter i hvert fall fremdeles i stolen i dag, og han har foretatt to endringer fra laget som startet i rosenes by. Ut går Ulrik Yttergård Jenssen og Mikael Norø Ingebrigtsen, og inn kommer Morten Gamst Pedersen og Thomas Lehne Olsen.
Formen har ikke vært den helt store for gjestene fra hvalfangstbyen heller, men Sandefjord dro i alle fall med seg en kjærkommen seier sist etter kun ett poeng på de fire foregående kampene. Lars Bohinen har valgt å gi fornyet tillit til de elleve som startet i 1-0-seieren over Sarpsborg.
Sandefjord har kapret seks poeng på bortebane denne sesongen. Det er akkurat like mange som seriens svakeste hjemmelag Tromsø har rasket med seg på eget gress.
Sandefjord jakter i dag sin første seier noensinne på denne arenaen. Fem forsøk i Eliteserien har så langt endt med to tap og tre uavgjorte, mens de to oppgjørene her i 1. divisjon har gitt et tap og en uavgjort. Da lagene sist var på samme nivå i 2015 endte begge kampene dem imellom uavgjort 1-1.
Tromsø har hatt en del folk ute med skader en periode. Nå begynner i hvert fall noen av dem å komme tilbake. Gudmund Kongshavn var tilbake mellom stengene mot Molde sist, og i dag er slovenske Slobodan Vuk på plass på benken etter et langt skadeavbrekk.
1. Håvard Storbæk triller ballen bakover i banen, og dermed er kampen igang på Alfheim.
1. Andre Sødlund  -  Sandefjord
1. 0-1: Pau Vicente Morer  -  Sandefjord
    Sandefjord tar ledelsen på flott spill nesten før kampen er startet. Kastrati starter det hele ute til venstre og spiller innover til Morer. Han spiller vegg med Sødlund før han kontrollert curler ballen inn ved lengste stolpe.
5. En skikkelig kalddusj av en start for både TIL og hjemmepublikummet. Tromsø forsøker å riste det av seg og sette i gang eget spill nå.
10. Prat slår inn fra høyre og finner Kane i feltet, men det dømmes frispark mot Sandefjord i den duellen.
12. Åsen kommer rundt på venstresiden og slår inn, men den ballen triller rett inn til Jónsson.
12. Flamur Kastrati  -  Sandefjord
    Kastrati river drakten til Wangberg i filler. Den holdingen var såpass kraftig at det deles ut et gult for den.
15. Tromsø vinner ballen høyt. Åsen fører den fremover før han spiller frem Sigurdarsson til høyre for seg. Islendingen brenner til, men skuddet smeller i nettveggen.
19. Sandefjord sender ballen tidlig opp mot Kastrati, men TIL-forsvaret får klarert.
22. Landu Landu skyter fra knappe 20 meter. Skuddet slår i en forsvarer og går utenfor.
25. Sigurdarsson kommer til en avslutning litt ut til venstre i banen, men skuddet blir blokkert.
27. Lehne Olsen setter et frispark rett i muren. Returen slår Gamst Pedersen presist på hodet til Wangberg som header såpass bra at Jónsson må strekke seg godt for å nå ballen. Det kunne keeperen imidlertid spart seg for. Det dømmes nemlig offside mot TIL-kapteinen.
31. Kjempesjanse for Sandefjord! Seck header ned i feltet og der kommer både Prat og Kastrati stormende for å sette ballen i mål, men Kongshavn avverger. Returen plukker Bindia opp. Han får fyre av to ganger før ballen spretter utenfor til en corner.
32. 1-1: Aron Sigurdarson  -  Tromsø
    Gamst Pedersen legger en perfekt vektet lobb over forsvaret og ned på lissa til Sigurdarsson som setter ballen elegant inn ved stolperota. Strålende nedtak og iskald avslutning fra Sigurdarsson.
32. Morten Gamst Pedersen  -  Tromsø
41. Sandefjord kommer på en overgang, men de er i undertall, og når Sødlund så slår pasningen bak Kastrati får Tromsø tid til å komme i balanse igjen.
45. Tromsø med en kjempemulighet! Åsen spiller frem Antonsen på venstresiden og han slår et svært bra innlegg. Midt inne foran mål står Andersen og skal bredside ballen i mål fra seks meters hold, men han setter den utenfor.
45. Det legges til minst to minutter.
45. 1-1 idet lagene går til pause. For så vidt et greit resultat etter en omgang der ingen av lagene har produsert så veldig mye av kvalifiserte sjanser. Det startet på verst mulig vis for hjemmelaget som havnet under i kampens første minutt, men etter å ha kommet til seg selv etter den sjokkstarten er det Tromsø som har vært hakket bedre utover i omgangen.
46. Tromsø med avspark i andre omgang.
46. Kastrati (ut) /  Mjelde (inn) -  Sandefjord
48. Bindia prøver å spille frem Sødlund på høyresiden, men pasningen blir for lang.
50. Åsen vinner ballen på egen halvdel og sender den rett frem til en umarkert Magnus Andersen. Han avanserer et stykke før han drar til, men skuddet går til side for mål.
53. Pau Vicente Morer  -  Sandefjord
    Morer bestemmer seg for å stanse en TIL-overgang. Det gjør han ved å ta et solid tak i skjorta til Lehne Olsen og henge etter ham som en tilhenger. Han slipper til slutt taket etter å ha blitt slept 25 meter oppover banen, og da har fløyta gått.
54. Thomas Lehne Olsen  -  Tromsø
    Det ble litt tumulter etter Morers usportsligheter. Lehne Olsen har nok vært involvert der og får også gult.
58. Sandefjord får et frispark på sin venstre kant. Solberg slår inn, men det er Lehne Olsen som kommer høyest i feltet.
62. Åsen løfter ballen frem til Lehne Olsen, men TIL-spissen får ikke mottaket til å stemme.
64. Olsen (ut) /  Ingebrigtsen (inn) -  Tromsø
64. Andersen (ut) /  Samb (inn) -  Tromsø
64. Joackim Olsen Solberg  -  Sandefjord
    Dommer går tilbake og gir et gult ved en stopp i spillet. Litt uklart hva Solberg hadde gjort der.
66. Sigurdarsson fyrer ballen hardt inn i feltet. Den treffer hodet til en liggende Ødegaard og spretter mot mål, men Jónsson har kontroll.
70. Morer var heldig som slapp med gult tidligere i omgangen. Nå har han hellet med seg igjen. Han kommer alt for sent inn og legger Sigurdarsson i bakken med en takling som burde gitt gult nummer to, men dommeren lar det passere.
70. Gamst Pedersen tar et frispark fra 25 meter. Han smeller til med et direkte skudd som gr i tverrliggeren.
70. Solberg (ut) /  Kurtovic (inn) -  Sandefjord
74. Åsen kommer til et innlegg, men han sender det langt bak mål.
78. Gedigne muligheter for TIL! Ingebrigtsen kommer inn i feltet og legger på tvers til Sigurdarsson som er helt alene med keeper. Han kommer til tre avslutninger. De to første redder Jónsson mesterlig. Den tredje slår via en forsvarer og ut til corner.
78. Wangberg (ut) /  Norbye (inn) -  Tromsø
83. Victor Demba Bindia  -  Sandefjord
    Bindia seiler inn med strak fot og smeller ned Gamst Pedersen. Klokkeklart gult kort, og igjen viser Pau Morer seg fram som en kandidat til den nordlige halvkules mest usposrtslige spiller da han stiller seg over en Gamst Pedersen som tydelig har kraftige smerter og brøler ham opp i ansiktet.
87. Antonsen slår inn og Landu Landu forlenger ballen med hodet, men Mour Samb rekker ikke fram før ballen har krysset dødlinja.
90. Ballen slås opp i Sandefjordfeltet og etter en hodeduell ramler den rett i beina til Landu Landu. Han er på 13 meters hold på blankt mål, men greier ikke å lure ballen forbi Jónsson.
90. Kurtovic med et skuddforsøk, men han treffer temmelig langt utenfor ramma.
90. Det legges til minst tre minutter.
90. Det ender 1-1 i dag på Alfheim i en kamp hjemmelaget burde ha vunnet. Etter de første 32 sekundene hadde Sandefjord ingenting å by på annet enn ufinheter, bussparkering og uthaling av tid. Tromsø tok stadig mer over utover i kampen og skapte mer enn nok sjanser til å sende gjestene poengløse hjem, men avslutningene var ikke gode nok, og dermed ender det med poengdeling.
90. Enric Vallés  -  Sandefjord
    Prat holder så trøya til Gamst Pedersen står som et seil i stormen. Nok et meget velfortjent gult kort til gjestene.

Del dette: