Eliteserien 2017: Tromsø IL - Brann

Da uret tikket mot 90 minutter, kunne endelig Alfheim-publikummet juble for årets første scoring. Morten Gamst Pedersen svingte inn en corner som Simen Wangberg stanget inn ved første stolpe.

3.264 tilskuere – minus noen titalls Brann-supporter kunne glede seg over TIL-poeng i åpningskampen.

– Jeg synes ikke vi var spesielt gode i 1. omgang, men det kan vise seg at det ene poenget kan bli veldig viktig, sier TIL-kaptein Simen Wangberg.

– Jeg er fornøyd med å få poeng, og jeg er fornøyd med den siste halvtimen. Vi er likevel for upresise, og vi hadde høye skuldre i 1. omgang, sier TIL-trene Bård Flovik.

Stor mulighet

Det var Brann som dominerte i en førsteomgang uten de store høydepunktene.

Et skudd fra Kristoffer Barmen ble avverget av TIL-målvakt Gudmund Kongshavn ute i full strekk. Senere skjøt Daniel Braaten noen centimeter utenfor etter å ha lurt seg foran Ulrik Yttergård Jenssen.

Samme Jenssen fikk TILs største mulighet noen minutter før pause, men klarte ikke å komme høyt nok over ballen på headingen fra seks-syv meter – som gikk over.

Dermed gikk lagene til pause på 0–0 i serieåpningen.

– Det var en sjansefattig kamp og mye feil med dårlig spill. Det er det jeg sitter igjen med i den her kampen, sier TIL-spiss Thomas Lehne Olsen.

– Vi er ikke fornøyde med den prestasjonen vi gjorde i dag, og da er det for så vidt greit at vi klarer å ta med oss ett poeng, sier Wangberg.

Rask kalddusj

Bare 20 sekunder etter pause tok imidlertid Brann ledelsen. Svenske Jakob Orlov løp seg fri fra Magnar Ødegaard og vippet ballen over en delvis utrusende Gudmund Kongshavn.

TIL prøvde å slå kjapt tilbake etter kalddusjen, og fikk et frisparkforsøk på kanten etter at Aron Sigurdarson ble lagt i bakken. Islendingen svingte selv inn frisparket, like utenfor lengste hjørne.

Et kvarter før full tid fikk Thomas Lehne Olsen en gyllen mulighet til å utligne. Aron Sigurdarsons lave innlegg rullet forbi flere spillere og havnet hos Moelv-gutten på 10 meters hold.

Fjorårets toppscorer skjøt himmelhøyt over da prøvde å skru ballen i lengste hjørne, til hjemmepublikums fortvilelse.

Fem minutter før slutt kunne TILs Slobodan Vuk fått en debutscoring, da han ble spilt fri av spissmakker Thomas Lehne Olsen.

Men selv om slovenerens skudd traff mål, kunne Branns keeper enkelt redde det løse skuddet.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å score på den sjansen, sier TIL-spiss Slobodan Vuk.

TILs beste var Morten Gamst Pedersen.    Dommer var Trond Ivar Døvle fra Fjellammer FK.

Utarbeid av Per Salomonsen.   Kilde: itromsø.

Del dette: