Eliteserien 2017: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Etter et bittert uavgjortresultat mot Odd Grenland på Alfheim sto Strømsgodset for tur, denne gang på bortebane i Drammen. TIL er nødt til å plukke poeng i de neste kampene skal laget være å se i Eliteserien i neste sesong. I kampen mot Strømsgodset skulle det ikke ta lang tid før hjemmelaget tok ledelsen.

Skrekkstart

Ikke før minuttet var spilt hadde allerede Strømsgodset lagt ballen bak Kongshavn. En langpasning fra Strømsgodsets Jakob Glensnes ledet til at Ulrik Yttergård Jenssen feilberegnet ballen og lot Bassel Jradi sette ballen i nettaket forbi TIL-keeperen.

Like etterpå kunne samme mannen lagt ballen i nettet på nytt, men Hans Norbye fikk klarert på streken. Etter ti minutter reddet TIL på streken igjen, denne gang to ganger på rad fra Simen Wangberg.

Ingebrigtsen svarte

Gutan kom seg etter hvert med i kampen med selv, og var nære da bare Strømsgodsets Jakob Glensnes var i veien for at Bakenga kunne utligne til 1-1 halvveis i omgangen. Mot slutten av omgangen tok TIL over, og trykket fortsatte ut i starten av andre omgang, hvor Mikael Ingebrigtsen fikk utlignet etter 51 minutter med god hjelp fra Gjermund Åsen. Til hjemmefansens store frustrasjon ville ikke Gutan roe ned tempoet, men det hindret likevel ikke Godset fra å score på nytt.

Svarte raskt

Bare ti minutter etter TIL-scoringen gikk gjestene opp til 2-1 når Tucmac Nguen ble chippet gjennom av målscorer Jradi, og spissen hadde få problemer alene med Kongshavn. Strømsgodset fortsatte å presse TIL-forsvaret etter scoringen, men bortelaget sto godt i mot.

I de siste 20 minuttene av kampen var det TIL som fikk jage etter mål. Mange bytter ble gjort av Valakari, men de store sjansene uteble likevel. Strømsgodset la seg lavt, og TIL manglet den kreativiteten som glimtvis har vært å se i den siste delen av sesongen.

Kan bli dyrt

Gutan gikk dermed på et tap som kan vise seg å bli dyrt etter sesongen. TIL blir stående på 15. plass med 22 poeng. Like foran finner man Vålerenga med 24 poeng og 2 kamper mindre spilt. Med seks tøffe kamper er TIL nødt til å plukke poeng, og første sjanse blir mot Lillestrøm på Alfheim neste søndag.

TILs beste var Gjermund Åsen.    Dommer var Svein Oddvar Moen fra SK Haugar.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:Nordlys.