Cup NM 2.runde 2017: Finnsnes IL - Tromsø IL

Aron Sigurdarson ga gjestene Tromsø ledelsen før pause, og like etter hvilen ble det 2-0 etter scoring av Jostein Gundersen. Gundersen leverte en prikkfri kamp i midtforsvaret, og var banens beste spiller på Finnsnes stadion.

Her er børsen fra kampen. Spillerne er vurdert på en skala fra 1 til 10 der 10 er høyest.

Finnsnes

Fredrik Mjøen Bakkelund 3

Må ta all skyld for 1-0-målet der Sigurdarson enkelt skrur ballen i nærmeste hjørne. Aktiv i oppspillsfasen tidlig i kampen, uten at de hjelper på. Et par gode redninger etter hvilen, og kan kanskje ta 2-0-målet.

Andreas Østeraas 3

Ute av posisjon en hel del ganger, som følge av at Kristiansen jukser litt. Kommer for enkelt rundt på høyrekanten. Får gult kort for en voldsom takling på Åsen – den er ikke pen!

Jonathan Barlow 4

Lager frisparket som resulterer i 1-0-målet. For dårlig tempo mot Samb, som også slår ham i en del hodedueller. Varierende kvalitet på oppspillene.

Marcus Sletten 6

Tør å roe ned spillet i starten, og er tålmodig med kula i beina. God timing i taklingene. Sliter med Sigurdarsons finter noen ganger.

Joakim Amandus Nilsen 4

Prater på seg gult kort mot slutten. Får seg en skikkelig smell tidlig, men reiser seg og spiller videre. Tar løpene hjemover i 1. omgang, men etter pause blir han sliten. Trenger dog ikke å ta dem; Tromsø spiller med håndbrekket på mot slutten.

Tobias Schjetne 5

Tar ikke krigen på samme måte som Løvland. Sterk i nærkampene mot TILs midtbanespillere. Mister ballen i farlig posisjon i 1. omgang. Ut etter 72 minutter.

Andreas Løvland 6

Gjør en herlig jobb på midtbanen. Presser TIL-midtbanen og gir dem lite tid med kula i beina. Får gult kort når han river ned Sigurdarson i 1. omgang, noe som reserverer ham litt. Flere nydelige pasninger. Nær scoring med et kvarter igjen, men treffer ikke ordentlig.

Fredrik Lund 4

Flytter ikke beina fort nok mot. Svake pasninger fremover i banen. Går ikke i duellene, noe som gjør jobben verre for Løvland.

Tom-Erik Bang Kristiansen 3

Får en stor sjanse tidlig der han avslutter over fra skrått hold over. Har panikk med ballen i beina – bare måker den opp uten adresse. Ett skummelt innlegg et kvarter før slutt. Svak i duellspillet og slurvete defensivt.

Sega Ngom 3

Har en god mulighet på heading. Svakt tempo, og sliter mot sterke Gundersen. Sløv som står i offside ved en anledning. Byttes ut etter 65 minutter.

Jonas Simonsen 3

Pådrar Ulrik Yttergård Jenssen et gult kort tidlig. Lekkert skudd etter 21 der Karlstrøm må ut i full strekk. Upresise oppspill og dårlig samarbeid gjør jobben vanskelig på topp. Bør samarbeide bedre med Ngom. Ut etter78 minutter.

Sverre Skoglund

Byttes inn etter 65 minutter. Får en gigantmulighet med et kvarter igjen, men Wangberg blokkerer.

Mathias Bendiksen

Inn etter 72 minutter, får en mulighet som han blåser over like etter.

Emil Konradsen Ceide

Inn etter 78 minutter.

Tromsø

Jacob Karlstrøm 7

Klasseredning på skuddet til Simonsen etter 21 minutter. Stor og god i feltet. Meget trygg bakerst – nok en gang.

Hans Norbye 6

Lar Kristiansen slå inn etter 10 minutter – noe som kan bli skummelt. Slurver i posisjoneringen noen ganger. Enkelte fine raid oppover kanten, men kan med fordel komme oftere i slike kamper der TIL styrer. God kontroll på Kristiansen bakover.

Simen Wangberg 7

Matcher både Simonsen og Ngom på fart og i lufta. En del slurv i pasningsspillet, men ingen grove feil. Herlig blokkering et kvarter før slutt.

Jostein Gundersen 8

Han gjør alt riktig i dag. Taper ikke en eneste duell i lufta. Møter ikke eliteserie-motstand, men du verden for en kamp. Holder på ballen før han prikker inn 2-0 etter 58 minutter – en klassescoring.

Patrick Kpozo 4

Blir fraløpt av Nilsen et par ganger, men settes ikke på all verdens prøver. Gir bort ballen til Simonsen som skaper en stor sjanse. Slurver en del ellers, og er heldig som ikke straffes hardere for feilene. Floviks tålmodighet tar slutt etter 84 minutter.

Ulrik Yttergård Jenssen 5

Viktig klarering i 1. omgang. Flytter beina fort, og styrer midtbanen uten den store motstanden. Slurver litt og pådrar seg gult kort når han river ned Simonsen. Får en stor sjanse på corner, men header over. Byttet ut etter 66

Gjermund Åsen 6

Meget god med ballen i beina, noe som frustrerer FIL-midtbanen. Hissig i presset og viktig gjenvinningsjobb. Lite kreativ mot slutten når TIL får mye rom å kontre i.

Christian Landu Landu 6

Lager et skummelt frispark i 2. omgang. Løper mye på tvers og tar duellene over hele midtbanen. Flytter beina raskere enn FILs midtbanespillere, men sliter lit med Løvland.

Magnus Andersen 5

Ganske lite involvert på høyrekanten. Sløv og uoppmerksom når han gir bort ballen i 2. omgang. Grei jobb offensivt, men skaper ikke mye der. Gjør dog jobben helhjertet bakover.

Mour Samb 4

Svakt løst når TIL kan kontre inn 2-0 etter 50 minutter. Avslutter selv – det bør han ikke gjøre. Vinner dueller langs bakken og i lufta. Er rask som skaper trøbbel for backtreeren bak hos FIL, men kan med fordel skape mer.

Aron Sigurdarson 7

Meget fint frispark gjør 1-0. Fine dødballer bade fra hjørneflagget og på frispark. Svake returløp, og gjør ikke den defensive jobben nøye nok. Byttet ut etter 80 minutter.

Thomas Lehne Olsen

Inn etter 66 minutter, og skaper trøbbel med en gang. Kommer seg til linja bak FIL-spillerne og får en skummel avslutning.

Mikael Norø Ingebrigtsen

Inn etter 80 minutter.

Magnar Ødegaard

Inn etter 85 minutter.

TILs beste var Jostein Gundersen.    Dommer var Harald Røvig Sletner fra Rustad.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys.