Tippeligaen 2016: Viking - Tromsø IL

 Det har vært lite hyggelig å være Viking-supporter den siste uken, men lørdag reiste Viking seg da de senket ”Gutan” mot slutten.

Oppgjøret var jevnspilt fram til 78 minutter, men da sa Viking takk og farvel. Abdisalam Ibrahim fant innbytter Bjørn Daniel Sverrisson som ga Viking ledelsen tolv minutter før slutt.

To trippelsjanser

I minuttene etterpå skapte hjemmelaget sjanse etter sjanse etter sjanse, og Tromsø hang rett og slett ikke med. Ballen gikk i stolpen flere ganger, og Gudmund Taksdal Kongshavn hadde mildt sagt hendene fulle.

Etter to vanvittige trippelsjanser knuste Samuel Adegbenro alt Tromsø-håpet med sin 2-0-scoring etter 82 minutter.

Tidlig Andersen-sjanse

1. omgang var ingen stor forestilling fra noen av lagene, men begge lagene hadde muligheter. Allerede etter åtte minutter burde Magnus Andersen ha gitt TIL ledelsen da han var helt fri i boksen, men skuddet gikk rett på Iven Østbø.

- Vi forsvarer oss godt, men har et par kontringer vi kan omsette bedre. Vi må skape mer for å få med oss tre poeng, sa Simen Wangberg til TV2 i pausen.

Stolpetreff

Og rett etter hvilen smalt det fra «Gutan». Thomas Lehne Olsen la ballen ut til Gjermund Åsen på venstresiden, og TILs midtbanespiller siktet mot lengste stolpe. Den traff han, men uheldigvis for TIL ble det stolpe-ut.

Derfra og inn så det ut til å bli en målløs kamp, inntil TIL-forsvaret raknet før slutt.

TILs beste var Hans Norbye.      Dommer Kai Erik Steen fra IL Gneis.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.

 

Del dette: