Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Runar Espejord i fint driv, han gjorde en fin kamp.

”Gutan” kom ut av startblokkene i et voldsomt tempo, og kunne tatt ledelsen før minuttet var spilt. Godset var på vei frem da de ble brutt, og Gjermund Åsen fant Mikael Norø Ingebrigtsen midt i banen. 

Fra god posisjon fyrte unggutten av, men skuddforsøket snek seg en halvmeter utenfor målet til keeper Espen Bugge Pettersen.

Det var liten tvil om at TIL var fast bestemt på å revansje det pinlige 0-6-tapet de røk på hjemme for Strømsgodset i fjor sommer. 

Alle sjansers bestemor

Etter kvarteret kunne drammenserne riktignok tatt ledelsen da Norø Ingebrigtsen var uoppmerksom. Et løst tilbakespill ble nesten snappet opp av en oppmerksom Tommy Høiland, men enda mer oppmerksom var Gudmund Taksdal Kongshavn. TIL-keeperen kastet seg inn foran Godset-spissen og sklitaklet ballen ut til innkast.

Det var langt mellom høydepunktene i en førsteomgang som var preget av to lag som tok liten risiko. Drøye ti minutter før hvilen burde imidlertid TIL gått i ledelsen da de fikk alle sjansers bestemor. 

Jonas Johansen fant Gjermund Åsen med en strålende bakromsball, og trønderen var smart da han valgte å sentre ballen på tvers fremfor å skyte selv. Runar Espejord kom to skonummer for sent, men på bakerste stolpe kom Magnus Andersen løpende. 

Finnmarkingen var mutters alene, men presterte allikevel å måke ballen over mål. Nærmere er det nesten ikke mulig å komme uten å score. 

Volleyperle

Tre minutter senere holdt gjestene på å svare da de spilte seg til sin første sjanse i kampen. En corner ble halvklarert, og i bølge to fikk Kim André Madsen stå merkelig alene på bakerste stolpe.

Midtstopperen viste riktignok at han ikke er noen notorisk målscorer med en heading som minnet mer om en avklarering enn et scoringsforsøk.

Da det så ut til å gå mot den femte strake målløse omgangen for TIL vartet Hans Norbye og Runar Espejord opp med et angrep som var tatt ut av den berømte læreboka.

Høyreback Norbye førte ballen oppover langs kanten, og løftet den mot bakerste stolpe. Der hadde Espejord løpt seg fri, og med venstreslegga prikket han ballen i det lengste hjørnet på hel volley. Hvilken perle!

– Jeg kjente det da jeg traff at den kom til å gå i mål. Det var deilig, sa Espejord til TV2 i pausen.

– Innlegget kunne ikke vært bedre. Hans fikk en god klem av meg etter det, fortalte Espejord som var like fornøyd med at laget stadig holdt nullen.

Etter 34 sekunder av serieåpningen slapp TIL inn mot Molde. Siden den gang har Gudmund Taksdal Kongshavn holdt nullen.

Jubel for Gamst

Det var tydelig at Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen ga sitt mannskap en oppkvikkende pauseprat, for drammenserne kopierte TILs åpning på kampen og gikk ut i hundre.

Bare minutter etter at dommer Martin Lundby hadde satt i gang igjen oppgjøret var det utur for gjestene at de ikke var à jour. Den defensive midtbanemannen Mohammed Abu hadde sneket seg opp i angrep, og fra om lag 16 meter fyrte han løs med venstreslegga. Ballen hadde retning mot krysset, men snittet stolpen på feil side.

Avslutningen så ut til å fungere som en vekker for vertene som klarte å ri av Godsets åpningspress. Etter starten døde oppgjøret litt ut, men halvveis ut i omgangen ble det blåst liv i kampen igjen.

Da var det nemlig klart for hjemkomsten til Morten Gamst Pedersen, og vadsøværingen entret matta til trampeklapp fra Alfheim. Like etterpå takket også målscorer Runar Espejord for seg, og Bård Flovik kastet innpå tidligere Godset-spiss Thomas Lehne Olsen.

Innbyttershow

Knappe ti minutter før slutt entret Sofien Moussa banen, og sammen med Lehne Olsen avgjorde han kampen på tampen.

I det siste ordinære spilleminuttet fant den tidligere Godset-spissen Moussa med en strålende innlegg, og tuniseren nikket ballen i mål. 

Dermed tok TIL sin første seier denne sesongen, og de har heller ikke sluppet inn mål siden serieåpningen mot Molde.

TILs beste var Runar Espejord.     Dommer var Martin Lundby fra Bøverbru IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.

Del dette: