Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Start

1. min. Vi er i gang på Alfheim! Start tar avspark i årets første hjemmekamp for "Gutan". 

2. min. Start går rett i strupen på TIL, og får et frispark på hjørnet av 16-meteren. Wangberg er sjef i egen boks, og rydder opp.

4. min. Lehne Olsen finner Åsen som avslutter, men Opdal gjør en god redning, og slår til corner.

5. min. En kjempemulighet for TIL! Hjørnesparket går gjennom feltet, og Andersen får avsluttet, men en Start-spiller får blokkert i siste liten. Bra takter av "Gutan"!

8. min. TIL har satt press på Start innledningsvis. Har skapt flere gode muligheter, tydelig inspirert av den gode opplevelsen mot Molde.

11. min. Start kontrer, men Landu-Landu får taklet til hjørnespark. 

13. min. Norbye med et bra innlegg, men treffer ingen TIL-spillere. TIL presser på for en scoring.

17. min. Sigurdarson går inn i banen og skyter, men skuddet går en liten halvmeter utenfor. Bra takter av islendingen.

22. min. TIL har mye ball, men Start forsvarer seg godt. 

26. min. Norbye med en susende takling, før han rykker forbi to Start-spillere, men mister ballen til slutt. God prestasjon av høyrebacken.

30. min. Litt rotete kamp for øyeblikket. Ingen av lagene evner å holde på ballen, noe som fører til mange dueller og frispark. 

36. min. Kongshavn gjør en god redning på et Start-frispark. Prøver å spille tidlig på Lehne Olsen, men blir litt for upresist av målvakten.

38. min. Landu-Landu meier ned en Start-spiller, og blir belønnet med gult kort.

41. min. Der lever TIL farlig! Heikkilä knuser Wangberg i en hodeduell, og får til en bra heading, men avslutningen går i tverrliggeren, og over. 

45. min. Resten av omgangen ebber ut i ingenting. En omgang som begynte bra for rød- og hvittrøyene, men som siden ble preget av mye slurv og personlige feil. 

46. min. Andre omgang er i gang!

47. min. Nilsen og Sigurdarson viser nok en gang prov på bra samspill. Kommer seg forbi på venstrekanten, og Sigurdarson spiller inn til Lehne Olsen, men Ajer rydder opp for Start.

49. min. Lehne Olsen stusser til Åsen som spiller opp Sigurdarson i en god posisjon på venstrekanten. Islendingen drar seg inn i banen, men avslutninga går i en Start-spiller. Burde utnyttet den muligheten bedre, Sigurdarson.

52. min. Sigurdarson dribler seg elegant forbi tre Start-spillere, og prøver å tre igjennom Andersen, men dessverre for TIL blir pasninga for svak, og TIL mister til slutt ballen.

53. min. Så kommer Start på en kjempekontring. Hoff går og går, og tar med seg Ajer, men et svakt førstetouch av Starts midtbanespiller gjør at han ikke får kommet til en avslutningsmulighet. Nå svinger det på Alfheim!

57. min. Lehne Olsen med en fantastisk ball inn bak Starts forsvar, men Åsen rekker akkurat ikke frem. 

59. min. TILs første spillerbytte for dagen. Jostein Gundersen kommer inn for Hans Norbye. Kommer inn på en noe uvant høyreback-posisjon, unggutten.

66. min. Gundersen takles voldsomt av Ajer. Frispark til TIL i en farlig posisjon.

67. min. Johansen svinger den inn, men etter et par dueller får Start til slutt klarert unna.

70. min. Gamst Pedersen er sendt i oppvarming. Er nok ikke fornøyd med tingenes tilstand, Bård Flovik.

72. min. Nilsen setter fart, og går gjennom hele midtbanen til Start. Kommer seg inn i 16-meteren, og får en dytt, men faller nok litt lett. Viser stor vilje, venstrebacken.

73. min. Mikael Norø Ingebrigtsen kommer inn for Magnus Andersen. Bård Flovik er ikke fornøyd med ett poeng hjemme mot Start.

76. min. Nok en gang er det Nilsen som er initiativtaker. Kommer seg forbi Starts høyreback, og finner Lehne Olsen, men angrepsspilleren er litt for tøff i duellspillet, og det dømmes frispark til start.

79. min. Runar Espejord kommer inn for Lehne Olsen. Har jobbet bra, Lehne Olsen, men blir mye nesten.

80. min. Og Espejord markerer seg med en gang. Skaffer TIL frispark i en farlig posisjon.

80. min. Oj, oj, oj! Sigurdarson prøver å gjøre som han gjorde mot Brann i Bergen; fra over 20 meter prøver han å bøye ballen i vinkelen, men frisparket sneier Opdals høyre stolpe. Meget bra forsøk av islendingen.

83. min. Landu-Landu prøver en lang ball over mot Gundersen. Det blir med forsøket.

86. min. Start har lagt et lite press på TIL de siste minuttene. Sliter med å holde i ballen nå, TIL.

89. min. TIL blir presset langt tilbake på egen banehalvdel nå, og klarer ikke å klarere ballen ordentlig. Start har mobilisert til en sluttspurt.

90. min. Det ender 0-0 på Alfheim. Alt i alt en svak kamp av TIL, som aldri klarte å sette et nevneverdig press på Start.

TILs beste var Lasse Nilsen.    Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde:Nordlys.

 

Del dette: