Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Stabæk

Mikael Ingebrigtsen scorer i sin tredje kamp på rad.

 Gutan hadde i forkant av oppgjøret flere spillere ute med skade. Verken Gudmund Taksdal Kongshavn, Morten Gamst Pedersen, Jonas Johansen eller Christer Johnsgård var med i troppen. 

I tillegg hadde Bård Flovik tatt grep gjennom å benke Kent-Are Antonsen for å flytte ned midtbanespiller Christian Landu-Landu som venstreback for å stoppe Stabæks høyrekant og hurtigtog Ernest Asante. Det ga igjen rom for at 19 år gamle Fredrik Michalsen fikk sin andre eliteseriekamp fra start. Den første var mot Stabæk på bortebane i mai. 

Brente store sjanser

Et spillesugent TIL-lag gikk rett i angrep, og et innlegg fra Norbye etter fem minutter burde vært omsatt i mål av Lehne Olsen. Dessverre for TIL kolliderte sistnevnte med Sofien Moussa på fem meter og gigantsjansen ble blåst over mål. To minutter senere kom det et nytt innlegg – denne gang fra Landu-Landu. Moussa vant duellen med Stabæk-keeperen og headet rett utenfor. 

Knapt 10 minutter var passert da Mikael Norø Ingebrigtsen fikk ballen på skrått til høyre inne i Stabæks 16-meter. Avslutningen gikk en halv meter utenfor, og TIL svidde av sin tredje store mulighet i starten av kampen. 

Oppgjøret jevnet seg litt ut utover i omgangen og Stabæk var på et par farligheter uten resultater. Stabak hadde mest ball, og TIL klarte ikke å gjenskape initiativet de hadde de første minuttene. 

Ikke før det var spilt 35 minutter ble det litt liv i kampen igjen. Norbye kom igjen på et godt raid oppover høyrekanten. Han fant Moussa som ikke klarte å få til en skikkelig avslutning alene fra 12 meter. Og det burde han gjort fordi minuttet etter scoret Stabæk 1-0.

En corner traff Wangberg og gikk rett i eget mål. Uheldig for TIL-kapteinen.

Etter 43 minutter skapte TIL sin femte store farlighet i oppgjøret. Fredrik Michalsen fikk skyte fra 17 meter, men skuddet ble reddet og lagene gikk til pause på 0-1 etter at Simen Wangberg rakk å få gult kort. Det betyr at TIL må klare seg uten kapteinen mot Bodø/Glimt neste helg.

- Vi går ut av sone, og så ble jeg satt ut av at den var innom noen. Men vi gjorde en omgang langt under pari. Selv omvi har mange sjanser, så var dette altfor dårlig, sa Wangberg til Cmore i pausen.

Tverrliggertreff og utligning

Fredrik Michalsen ble byttet ut til fordel for Antonsen til pause, noe som betydde at Landu-Landu gikk opp på sentral midtbane igjen. Og bare minutter etter pause ble Sofien Moussa byttet ut på grunn av skade, og Runar Espejord ble byttet inn. Moussa ble fraktet inn i ambulanse og kjørt til sykehuset med det som kan være et brudd i handa.

56 minutter ut i kampen fikk Stabæks Njie ballen på venstresiden av TILs 16-meter. Han gikk rett forbi Ødegaard. Pasningen inn i femmeteren ble enkelt satt inn av Mehmeti i tomt mål, og 0-2-ledelse for bortelaget. 

Minuttet etter var Stabæk nære 3-0, men tverrliggeren stoppet Bærums-laget. Hjemmelaget prøvde å komme raskt tilbake, men verken Mikael Norø Ingebrigtsen eller Magnus Andersens forsøk ble til noe mer. 

Etter 77 minutter ga Kent-Are Antonsen TIL nytt håp. Et godt innlegg av Åsen havnet hos innbytter Antonsen som satt ballen i mål til 1-2.

Og 11 minutter senere utlignet Mikael Norø Ingebrigtsen, som fylte 20 år torsdag, etter litt rot i Stabæks 16-meter. Han avsluttet fra 16 meter og ga TIL et viktig poeng i nedrykksstriden. Ingebrigtsen har scoret i tre kamper på rad.

Dermed står TIL med 18 poeng på 11. plass. Tre poeng foran Stabæk på kvalikplass og fem poeng foran Aalesund på nedrykksplass.

TILs beste var Mikael Ingebrigtsen.       Dommer var Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar Fotball.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde:itromsø.

Del dette: