Tippeligaen 2016: Tromsø IL - Lillestrøm SK

30 års jublianten i aksjon.

Etter en tam åpning fra begge lag de første 15 minuttene, var TIL svært nær å gå i ledelsen etter 17 minutter da et LSK-keeper Arnold Origi måtte gi retur på et knallhardt innlegg fra Kent-Are Antonsen.

Jostein Gundersen var svær nær å banke returen inn på åpent mål, men ble taklet i skuddøyeblikket. Kun to minutter senere var LSK svært nære på etter en corner, som ikke Filip Loncaric greide å holde. Ballen droppet ned, men Jostein Gundersen greide å få reddet på strek og banket ballen til værs.

Lehne Olsen sørget for seier i siste spilleminutt

Da alt håp virket ute, dukket Thomas Lehne Olsen opp og sørget for at TIL tok tre særdeles viktige poeng hjemme mot Lillestrøm.

Tromsø-Lillestrøm 2-1

Farlige TIL-sjanser

Etter 23 minutter dro Mikael Norø Ingebrigtsen seg flott fri i feltet forbi to LSK-forsvarerne og fikk avsluttet fra skrått hold, men Origi fikk bokset skuddforsøket til corner.

Den påfølgende corneren ruvet Jostein Gundersen høyest til værs på, men headingen gikk i stolpen og ut.

TIL fortsatte å kjøre på for scoring og hadde hatt åtte cornere etter en halvtime, men ”Gutan” greide fortsatt ikke å finne veien til nettmaskene.

Åsen-scoring

Like før 40 minutter passerte var Origi utenfor egen 16 meter. Runar Espejord fikk snappet opp ballen og forsøkte å slå inn i feltet, men LSK-forsvaret var i balansen og fikk stanget ut fra egen 16 meter.

Like før pause, i siste spilleminutt, skulle det endelig lykkes for TIL. En flott crosser fra Magnus Andersen ble slått inn mot bakerste stolpe, der stormet Gjermund Åsen fram og banket ballen i nettaket fra vel fem meter og 1-0 til hjemmelaget var et faktum.

Stor oversikt: Disse fotballprofilene kan stå uten klubb etter sesongen

Utlignet

2. omgang åpnet med et par halvmuligheter til begge lag og litt bølgende spill frem og tilbake. Etter vel timen spilt dro Thomas Lehne Olsen seg flott forbi inne i feltet og fikk avsluttet fra god posisjon, men markkryperen gikk like til side for mål og TIL var svært nære å doble ledelsen.

Etter 66 minutters spill ble det imidlertid balanse i regnskapet da Thomas Malec satte inn 1-1. Et legg ble slått hardt inn og den storvokste spissen, som dro seg fri fra Ulrik Yttergård Jenssens markering og satte ballen inn på åpent mål.

I jakten på seieren ble målscorer Gjermund Åsen tatt av etter 69 minutter og inn kom Sofiene Moussa.

Minuttet etterpå kunne det fort ha stått 1-2 da Marius Lundemo dro seg nesten helt fri, men en glimrende sklitakling fra Jostein Gundersen inne i egen 16 meter, sørget for at TIL slapp med skrekken.

LSK nærmest

Like før 80 minutter var spit gikk innbytter Moussa ned i feltet etter et godt innlegg fra Ulrik Yttergård Jenssen, men dommer Tore Hansen vinket spillet videre og ingen straffe, slik hele Alfheim ropte på.

85 minuttet kunne vært spikeren i kista da Ifeanyi Mathew dro seg forbi Kent-Are Antonsen og fikk avsluttet fra fem meter, men en meget god redning av Loncaric holdt TIL inne i kampen.

Samme mann var nære på minuttet etterpå, men skuddet ble igjen blokkert av Loncaric.

Reddet dagen

Det virket som kampen skulle ende med uavgjort, men i 90. spilleminutt, dro Thomas Lehne Olsen til fra vel 23 meters hold. Origi var på ballen og burde kanskje ha reddet, men skuddet snek seg forbi LSK-keeperen og Alfheim eksploderte.

Det ble nervøse overtidsminutter da Kent-Are Antonsen pådro seg gult kort og frispark imot fra vel 23 meters hold og frispark til Lillestrøm i meget god skuddposisjon.

Malaury Martins frispark gikk rett til side for mål og det var utrolig nære å stå 2-2, men heldigvis slapp ”Gutan” igjen med skrekken og alle tre poengene ble værende igjen i Tromsø.

Hele Alfheim reiste seg vel vitende at med 30 poeng, skal det nesten et lite mirakel til om ikke TIL skal spille i eliteserien også i 2017.

TILs beste var Filip Loncaric.    Dommer var Tore Hansen fra Feda IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.