Tippeligaen 2016: Rosenborg BK - Tromsø IL

Da Lasse Nilsen stanget ballen i stolpen med ett minutt igjen skjønte nok Bård Flovik at det ble null poeng med hjem til Tromsø.

I stedet for 2-2 og stang inn ble det stang ut, Rosenborg kontret og Elbasan Rashani satte inn 3-1 for Rosenborg på hjemmebane.

- Det er for mange store sjanser vi står med null poeng. Dette var en fin kamp, og vi er her for å hente poeng, meldte TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

Han hadde grunn til å være skuffet etter 1-3-tapet.

TIL hadde flere gigantmuligheter til å senke Rosenborg, men det ble til slutt tap mot serielederen fra Trondheim.

Kun en meget god Adam Larsen Kwarasey stoppet TILs forsøk. Både Jostein Gundersens heading, Ulrik Yttergård Jenssens skudd og til slutt Thomas Lehne Olsens avslutning ble alle avverget i løpet av få sekunder.

I stedet ble det 2–0 da Thomas Lehne Olsen på klønete vis felte Elbasan Rashani og Christian Gytkjær dunket inn 2–0 på straffe. Da ble veien betydelig lenger for TIL.

Espejord reduserte

Men på heltemodig vis kjempet TIL seg tilbake i oppgjøret, og selv med 0–2 i sekken presset «Gutan» på.

Fem minutter etter straffemålet sendte Magnus Andersen et innlegg i boksen, og Runar Espejord stupte fram på bakerste stolpe og headet inn reduseringen.

Det var TILs sjette sjanse i kampen ...

Rosenborg i ledelsen

Rosenborg trengte bare én mulighet på å sette sin første scoring for dagen.

Det tok ikke mer enn 18 minutter før ballen var i mål bak Filip Loncaric. Riktignok ble målet underkjent etter en offside, men det ble en forsmak på hva som skulle komme fra serielederen.

Med 21 minutter på kampuret satte Christian Gytkjær inn ball nummer to – og denne gang var det gyldig. Anders Konradsen sendte en fin pasning over TILs forsvar, og ballen landet perfekt på lissa til den danske målsniken. Han satte ballen forbi Loncaric og 1–0 var et faktum.

Selv om trønderne var storfavoritter var «Gutan» fullt på høyde med Rosenborg, som så sent som torsdag røk ut av Europa League-play off.

Før pause var det Mikael Norø Ingebrigtsen som skapte Tromsøs sjanse da han skar inn fra høyrekanten og skjøt fra 18 meter. Skuddet ble forholdsvis lett reddet av Adam Larsen Kwarasey i RBK-målet.

Moussa-utvisning

Sofien Moussa sto for dagens prestasjon da han pådro seg to gule i løpet av et minutt i det 83. minutt. Han kom inn etter 66 minutter, men måtte forlate banen etter bare 17 minutter på banen.
Først fikk han gult for en takling før han pratet på seg det andre, uten at Bård Flovik så veldig imponert ut på TIL-benken ...

- Uakseptabelt, sa Bård Flovik til TV 2.

Et minutt før slutt kunne Lasse Nilsen blitt helten da han var helt fri på bakerste stolpe, men innbytterens heading gikk på innsiden av stolpen og ut.

I stedet kontret Rosenborg og Elbasan Rashani satte inn en – faktisk – ufortjent spiker i kista tre minutter på overtid.