Tippeligaen 2016: Molde - Tromsø IL

Aron Sigurdarson hedrer sin far etter scoringen.

Etter 69 og et halvt minutt fikk Sigurdarson ballen fra Thomas Lehne Olsen midt på Moldes halvdel. Sekunder senere lå ballen i nota bak Ethan Horvath i Moldes mål.

Først dro han seg forbi både Ruben Gabrielsen og Fredrik Aursnes, før han satte ballen i mål fra meget spiss vinkel.

Hjemmepublikummet stilnet på Aker stadion; den usannsynlige utligningen var et faktum.

- Det var godt å få første scoring i første kamp. Det var tøft, men vi er stolte av prestasjonen. Dette var deilig, sier Sigurdarson til TV2.

Hedret faren

Etter målet hedret han faren.

- Jeg har en tatovering til ære for han. Han døde da jeg var 14, og han lærte meg mye fotball. Jeg tenker på ham hver gang jeg scorer, sier han.

- Han henter poeng sammen med en heltemodig gjeng. Vi fortjener dette etter sjansene vi skaper. Det er en bra bortekamp, sier Bård Flovik.

Mål etter 34 sekunder

Men det så mørkt ut tidlig. Allerede etter 34 sekunder var det 1-0 til Molde. Fredrik Aursnes fikk ballen fra Mattias Moström, og sendte Molde til himmels allerede før minuttet var spilt.

Deretter presset Molde på, men «Gutan» bedret seg utover i 1. omgang, og var uheldige som lå under til pause. Gjermund Åsen traff tverrliggeren, mens Magnus Andersen skjøt utenfor fra ti meter.

Klasseforskjell

Molde er en av favorittene til å ta gull i går, mens «Gutan» er tippet i bunnen. Men på banen var ikke forskjellen så stor som man skulle tro.

iTromsøs sjansestatistikk viser at Molde vant 6-5, og «Gutan» gjorde seg slett ikke bort på arenaen de tapte 0-4 i høst.

- Det er godt å hente poeng i første kamp, sier Bård Flovik.

TILs beste var Aron Sigurdason.           Dommer var Ola Hobber Johansen fra Nordstrand.

Utrabeidet av Per Salomonsen.        Kilde: itromsø.

Del dette: