Tippeligaen 2016: Haugesund FK - Tromsø IL

Gjermund Åsen har ikke scoret på 466 dager.

 Etter hjemmetapet for Aalesund fredag for halvannen uke side, og en mye omtalt bytur i ettertid, var det et heltent TIL-lag som stilte til kamp i Haugesund.

At «Gutan» før kampen hadde tatt 12 av årets 21 poeng på bortebane la heller ingen demper på humøret.

Kalddusj

TIL åpnet friskt i Haugesund, og Runar Espejord fikk en sjanse i åpningsminuttene. «Gutan» vant også flere cornere det første kvarteret - før det kom en real kalddusj:

Magnus Andersen mistet ballen på midtbanen, og TIL klarte aldri å få klarert innlegget til Liban Abdi skikkelig. I stedet kunne Alexander Stølås hamre Haugesund i ledelsen.

Preget

Etter scoringen hadde begge lag flere gode scoringssjanser før pause.

Blant annet hindret stolpen en ny FKH-scoring.

For TIL var Espejord nok en gang nære, mens han satte opp en god mulighet for Gjermund Åsen.

Trønderen satte imidlertid ballen utenfor mål.

Gjorde grep

Bård Flovik gjorde grep ganske tidlig i andre omgang, og ofret midtbaneduo Magnus Andersen og Christian Landu-Landu  etter én times spill for Sofien Moussa og Jostein Gundersen.

TIL skapte mer trykk med Moussa og Espejord i tospann på topp, og sistnevnte fikk nok en gyllen mulighet da han fikk ballen mutters alene ved bakre stolpe. Men 20-åringen, som stod med scoring i de to siste seriekampene, brukte for lang tid og skuslet bort muligheten.

Så rødt

Etter 73 minutter fikk imidlertid «Gutan» sin kamp for å komme tilbake i kampen seg et realt tilbakeslag.

Magnar Ødegaard rotet vekk ballen like utenfor egen 16-meter, og i forsøket på å rette opp egen tabbe dro han ned Torbjørn Agdestein like utenfor 16-metersstreken.

Dommer Trygve Kjensli vurderte situasjonen som en opplagt scoringssjanse, selv om Jostein Gundersen var på vei inn i sikring, og ga dermed Ødegaard rødt kort.

Mot alle odds

Mot alle odds kom likevel TIL tilbake i målprotokollen.

En corner fra Gjermund Åsen fant pannebrasken til Jostein Gundersen.

Den anvendelige 20-åringen headet inn sitt tredje seriemål for sesongen med bare seks minutter igjen av ordinær tid og skapte ville jubelscener blant bortesupporterne.

Den jubelen stilnet da Haugesund fikk kranglet inn 2-1-scoringen på en dødball to minutter før slutt.

– Det er totalt unødvendig. Vi gir dem to mål og det er et korrekt rødt kort. Dette er en kamp vi burde og kunne tatt tre poeng. Jeg ser ikke helt hva det blåses frispark for før 2-1, sa Bård Flovik like etter kampen.

TILs beste var Runar Espejord.     Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde itromsø.

 

Del dette: