Tippeligaen 2016: Brann - Tromsø IL

Tromsø slet stort mot Brann, spesielt i første omgang. Her prøver kaptein Simen Wangberg å blokkere et skudd fra Kristoffer Barmen. Christian Landu Landu prøver samtidig å stoppe Barmen.

TIL-kapteinen: - Vi er ikke i nærheten av noe som helst

Et TIL-lag som ikke våknet før langt ut i andre omgang og en tvilsom keeperinvolvering gjorde at Gutan tapte 0–1 i Bergen.

BRANN-TROMSØ 1-0

Brann stadion (iTromsø): Ikledd helblå bortedrakter for anledningen var det et TIL som hadde alt å vinne som gikk ut på banen for å møte et medaljejagende Brann i Bergen. Slik skulle det dog ikke bli.

TIL fikk kjørt seg fra start av et hjemmelag med en fantastisk hjemmestatistikk. Kun to mål på 11 kamper på stadion i Bergen hadde Brann sluppet inn i 2016. Gutans motstandere var også ubeseiret hjemme.

Tidlig bakpå

Allerede etter ett drøyt minutt kom Gilli Rolantsson til hjemmelagets første sjanse. 10 minutter var spilt da samme Rolantsson la inn til Kristoffer Barmen som headet på mål, men Filip Loncaric var på plass. Det første anslaget til en TIL-offensiv kom etter 13 minutter da Runar Espejord kriget seg til en corner det ikke ble noe ut av.

Allerede etter 18 minutter måtte TIL gjøre sitt første bytte i Bergen. En skadet Gjermund Åsen måtte ut. Han ble erstattet av Mikael Norø Ingebrigtsen. Fire minutter senere var Branns-spiss Jakob Orlov nære på å heade laget sitt i ledelsen etter et innlegg fra TILs høyreside.

Tabbe?

Etter 28 minutter klarte TIL ikke stå imot presset lenger. En corner ble klarert ut til Deyver Vega som fra 16-meteren skjøt ballen langs bakken ned i hjørnet til venstre for Loncaric. Skuddet var ikke utakbart, og det kunne se ut til at kroaten var dekket da skuddet ble avfyrt. Uansett en situasjon der det er mulig å stille spørsmål med involveringen til Gutans sisteskanse.

To minutter etter kom Gutan til sin første sjanse da Runar Espejord headet like utenfor på et innlegg fra Magnar Ødegaard.

Gjennom samtlige av de første 45 minuttene virket i det hele tatt Gutan litt for ofte på etterskudd i duellene, og det var ikke vanskelig å tenke seg til at cupkampen mot Rosenborg som gikk til både ekstraomganger og straffespark enda satt i beina på spillerne.

– Vi er ikke i nærheten av noe som helst, meldte TIL-kaptein Simen Wangberg til TV2 i pausen.

Andre omgang startet som den første sluttet. Med overtak til hjemmelaget. TIL fortsatte å være unøyaktige, selv på det som egentlig burde være enkle mottak og pasninger.

Det hjalp ikke engang at hovedtrener Bård Flovik kastet jakken i starten av andre omgang. TIL slet maksimalt med å melde seg på etter pause.

Stor mulighet

Så kom et glimt av lys etter timen spilt for Gutan da Ødegaard slo et innlegg som ble headet tilbake i feltet av kaptein Wangberg. Der sto Lehne Olsen som fikk headet på mål, men Branns målvakt Lecijewski var på rett plass ved stolpen. Det skulle bli starten på en TIL-periode som var den beste i kampen. Flere ganger klarte Gutan å etablere spill på Branns halvdel, men den siste og avgjørende pasningen ble aldri god nok.

Etter 75 minutter fikk TILs toppscorer Thomas Lehne Olsen muligheten han hadde ventet på. Alene med keeperen satt han ballen rett utenfor.

Sofien Moussa ble byttet inn for innbytter Norø Ingebrigtsen 12 minutter før slutt. Det hjalp lite, og TIL klarte aldri å skape de mulighetene som kunne gitt en utligning. Dermed er TIL nummer 11 på tabellen med 30 poeng etter 25 kamper.

TILs beste var Christian Landu Landu.    Dommer var Svein Oddvar Moen fra SK Haugar.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.