Tippeligaen 2016: Aalesund FK - Tromsø IL

Gudmund Kongshavn måtte hente ballen seks ganger ut av nettmaskene på Color Line Arena i kveld.

– Man blir jo fysisk uvel av å tape 0-6, sier keeperen til iTromsø.

Det var relativt jevnt helt til ”Mos” fikk sette inn 1-0 – via hånda – etter en dødball. 22 minutter senere i oppgjøret sto det 5-0… Og til slutt 6-0.

– Det blir tungt, så klart. Vi presterte jo ekstremt dårlig alle mann, og da blir det sånn. Vi er nødt til å skjerpe oss alle sammen, sier Kongshavn.

Flere tiltall supportere fulgte TIL på Color Line Stadion og mange tusen via TV-skjermene.

– Det er bare å beklage med hele vårt hjerte, og så skal vi love å legge dette bak oss. Vi skal stå på som f… videre og gjøre alt som kan i vår makt for å bedre innsatsen så mye som mulig. For det er vi nødt til, sier Kongshavn.

Må gå i seg selv

– Dere virket ikke helt på stasjon her. Er det noe å pirke på i oppladning og inngang til kampen?

– Jeg forstår godt at du spør. Vi ser ikke ut som vi er ordentlig ”på”, så det får vi prøve å evaluere internt og håndtere det på best mulig måte. Det er jo to matcher hver eneste uke nå, så vi er nødt til å jobbe så hardt vi kan for å prestere best mulig. Vi skal heve oss i neste kamp, som nå er 2. runde i NM (mot Mjølner), sier Kongshavn.

Også flere andre av de andre spillerne iTromsø snakket med beklaget til supporterne, og hadde heller ingen unnskyldninger.

– Alle må gå i seg selv. Det er lett å se på hvem som misser i markeringen eller gjør ditt eller datt. Vi kan ikke ha det fokuset. Vi må se på helheten og se hva vi kan gjøre samlet.  Vi må ha 11 som jobber steinhardt hele tiden, sier Jonas Johansen.

Vi må stå i lag

Fem av målene var Kongshavn ganske sjanseløs på, men 3-0-scoringen tar han på sin kappe.

– Den skal ikke gå inn på første stolpe, erkjenner Kongshavn.

TIL har tre ganger tapt 6-0 før, hjemme mot Strømsgodset i fjor. Og to ganger mot Lillestrøm på Åråsen (i 1992 og 2000).

– Selvfølgelig sårer det stoltheten, ikke bare meg som trener, men hele gruppa og TIL. Det blir sikkert brukt mye adjektiver på oss nå. Det skal ikke jeg bidra til. Vi står i lag om dette. Vi tapte mot et lag som var ekstremt effektive og ga dem ganske mye. Vi har hatt et kollektiv trykk og selvtillit i laget i lang tid og dette blir nå satt på prøve. Dette er vi ikke fornøyde med, sier TIL-trener Bård Flovik.

Han er også opptatt av at laget må stå samlet

– Det meste vi kan gjøre galt er å skylde på ting. Vi må stå i lag. Vi er i runde 7 og henger med på tabellen og har kvaliteter i oss, det gjelder å få det stabilt ut. Nå tapte vi tre poeng, og det er ille, sier treneren.

TILs beste var Gjermund Åsen.     Dommer var Espen Eskås fra Bekkelaget SK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.       Kilde: itromsø.

Del dette: