Cup NM kvartfinale 2016: Tromsø IL - Rosenborg BK

Thomas Lehne Olsen i fint driv.


Optimismen var sjeldent stor, Alfheim var fullsatt, og cup-bordet var dekket.

Så nært - men akk, så fjernt

Og selv om Rosenborg åpnet kampen best, klarte de ikke å få ballen forbi en god Filip Loncaric i TIL-buret. Selv etter en Rosenborg-dominert førsteomgang var de fleste sterke i troa på at «Gutan» kunne vinne mot laget som leder eliteserien med enorme 18 poeng, og som slo TIL i begge serieoppgjørene denne sesongen.

Høstmørket hadde senket seg, og flomlysene var på. Temperaturen viste «Alfheim-vær», og optimismen var sjeldent stor i Tromsø. Det var duket for en fotballfest på Alfheim.

Banket TIL i ledelsen

Da Thomas Lehne Olsen nesten skøyt hull i nettet bak Adam Larsen Kwarasey tidlig i 2. omgang virket det som om dette var TILs kveld. Det så også ut som en dette skulle være en kveld for historiebøkene da klokka passerte 90 minutter. Kvelden da TIL endelig slo Rosenborg i cupen, kvelden da TIL tok et langt steg mot cupfinale. Men så dukket Christian Gytkjær opp på bakerste stolpe, og gjorde som han har gjort så mange, mange ganger før. Plutselig var lagene like langt på Alfheim.

TIL presset på

Noe uventet var det TIL som tok tak i ekstraomgangene, sterkt anført av Henrik Gjesdal og Aron Sigurdarson, som begge kom inn som friske pust. TIL hadde kanskje fortjent en scoring, og de var nærme, både en, to og tre ganger. Men Rosenborg leder serien for en grunn. Da TIL presset på for en scoring, klarte de svartkledde å stå imot.

Straffespark-drama

Isberget og Forza Tromsø ville ha scoring. TIL ville ha scoring. Og de fortjente scoring. Men i fotball får man ikke som fortjent. Da 120 og minutter var passert, var det fortsatt 1-1 på Alfheim. Etter ni straffespark, var det Rosenborg som jublet for cupavansement, mens tårene presset på for TIL-spillerne. I fotball får man ikke alltid det man fortjener.

TILs beste Filip Loncaric.       Dommer: Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.

Del dette: