Cup NM 2.runde 2015: FK Senja - Tromsø IL

Eneste lyspunkt var scoringen til Runar Espejord

På overtid slo Øyvind Garfjell inn et innlegg fra venstre, som var helt mislykket og i stedet gikk ballen over keeper Pål Vestly Heigre i stolpen og i mål. Dermed vant 2. divisjonslaget Senja 2-1 over TIL.

Magnar Ødegaard var nær ved å skaffe ekstra omganger men han headet ballen rett på Senjas keeper.

TIL ble dermed det fjerde Tippeliga-laget som røk i kveld. Tidligere hadde Haugesund, Vålerenga og Start også røket ut mot 2. divisjonlag. De fire lagene hadde to seirer på tolv forsøk i seriespill før møtene med de fire lagene fra øverste nivå, men alle vant altså sin kamp i kveld.

Lørdagens motstander Mjøndalen berget avansement mot Ørn-Horten da de gikk videre etter å ha vært best i straffesparkkonkurransen.

Langskudd

Kampen fikk en rolig start, og det nærmeste man kom en målsjanse det første kvarteret var et langskudd fra Jonas Johansen. Men han fikk ikke skikkelig treff og ballen gikk utenfor.

Etter 16 minutter kontrer TIL. Morten Moldskred slo inn fra høyre og ballen fant Zdenek Ondrasek. Men fra skrå vinkel skjøt ballen langt over.

13 minutter senere kom Lasse Nilsen opp på venstresiden og slo inn i feltet. Ondrasek fikk gå opp helt alene, men fra 10 meter headet han rett på Senjas keeper.

Allerede i neste angrep kom TILs andre sjanse i kampen. Nilsen var på nytt på farten opp venstresiden og denne gangen fant han Runar Espejord med ballen. Han mottok ballen med ryggen mot mål, tvervendte og skjøt en meter utenfor.

Scoring

Etter 34 minutter går TIL opp i ledelsen. Og det er Runar Espejord som fikk æren av å sette ballen opp i nettaket fra kort hold. Thomas Drage slår inn fra høyre og Espejord gikk opp og headet ballen i mål via tverrliggeren. Han har scoret seks mål på tre kamper i 3. divisjon for TIL 2 og nå har han scoret sitt første for A-laget.

Og han kunne doblet ledelsen åtte minutter senere. Et innlegg fra Moldskred havner plutselig i beina på Espejord på bakre stolpe, men han får ikke til en skikkelig avslutning og Senja får avverget i første omgang. Men i neste bølge får Nilsen mulighet på et skudd fra 12 meter, men han skyter like over.

Utligning

Det tok ikke mange minuttene av 2. omgang før Senja utlignet til 1-1. Vertene fikk corner og Ole Oscar Ross klinket ballen i nota.

Like etter kunne det stått 2-1 til TIL. TIL ruller opp fra høyre til venstre og Lasse Nilsen prøver seg fra 12 meter, men en flott redning fra Senjas keeper Fredrik Bakkelund hindret scoring.

Etter 71 minutter var Ross frempå igjen. Han kom alene med TIL-keeper Pål Vestly Heigre, men sistnevnte gjør en god inngripen og hindrer scoring.

Rett før slutt scorer Senja og sender Tromsø IL på hode ut av cupen.

TILs beste var Lasse Nilsen.        Dommer var Ole Martin Loe fra Stakkevollan.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: TIL.no/Nordlys.