1.divisjon 2014: Tromsø IL - Ull/Kisa

Trist tromsøvisitt for Morten Giæver.

Opprykksjagende TIL mot nedrykkstruede Ull/Kisa kunne på forhånd virke som rått parti. Men TIL har ikke alltid klart å overbevise i «bananskrellkamper» som dette, så derfor lå det likevel en viss nerve over Alfheim ved kampstart.
Den nerven ble overvunnet ganske raskt – og allerede før kampen hadde rukket å bli ett minutt gammel hadde Magnus Andersen fått fyrt av første skudd på gjestenes mål. Det første forsøket ble avverget til corner, men TIL-presset vedvarte. Zdenek Ondrasek ble satt opp med to feite målsjanser. Først ble han fremspilt av Magnus Andersen – deretter av Kent-Are Antonsen – men uttellingen lot vente på seg. Første forsøk ble blokkert, det andre maktet Ull/Kisa-keeper Henrik Bakke å avverge ved en beinparade.
Deretter var det Thomas Kind Bendiksens tur til å forsøke seg fra distanse. Bakke måtte gi retur, og på returen dukket etter tur både Zdenek Ondrasek og Morten Moldskred opp – uten å få satt ballen over streken.

Uttelling
Men TIL var så dominerende i banespillet at det bare var et spørsmål om tid før uttellingen måtte komme, og da gikk det også fort for seg – med to scoringer i løpet av et drøyt minutt.
Magnus Andersen fikk den første scoringen. Thomas Kind Bendiksen la innlegget, i duell med Zdenek Ondrasek fikk keeper Bakke bokset ballen ut – men ikke lenger enn til Magnus Andersen, som fanget den og smalt den i nettet.
Og bare minuttet senere ble ledelsen doblet. Høyreback William Frantzen spilte ballen fremover i retning av Zdenek Ondrasek, og pasningen skapte panikk i Ull/Kisa-forsvaret. Ondrasek oppfattet situasjonen raskere enn noen andre, og fikk lurte keeper Bakke og score sin ellevte seriescoringen for sesongen.

Kort prosess
TIL-dominsansen fortsatte etter pause, og denne gangen tok det ikke like lang tid før scoringen kom.
Thomas Drage dro seg innover i banen fra sin venstrekant-posisjon og valgte til slutt å gå for et langskudd. Skuddet var hardt og vrient nok til at keeper Bakke så seg nødt til å gi retur, og returen utnyttet Zdenek Ondrasek nådeløst til å øke ledelsen til 3-0.
Og til 4-0: For drøyt halvveis ut i andreomgangen kom tsjekkeren alene mot keeper, rundet ham og skulle til å sett ballen i det åpne målet da keeper feide beina unna ham. Dermed straffespark – som Ondrasek selv satte i mål.
Akkurat som i førsteomgangen, straffet TIL motstanderen sin hardt. Bare et drøyt minutt etter 4-0 besørget Magnus Andersen for å fastsette sluttresultatet til 5-0. William Frantzen avanserte på høyrekanten, la ballen inn i feltet der både Andersen og Ondrasek ventet som sultne ulver. Andersen var nærmest – og nådeløs.
Dermed kunne TIL feire sin andre strake 5-0-seier på hjemmebane.
Og dermed kunne TIL feire sin 12. kamp for sesongen uten å slippe inn mål.
Neste helg venter Bryne borte.

Kampfakta
Tromsø – Ullensaker/Kisa 5-0 (2-0)
Scoringer: 1-0 (32) Magnus Andersen, 2-0 (33) Zdenek Ondrasek, 3-0 (53) Zdenek Ondrasek, 4-0 (72) Zdenek Ondrasek (straffe), 5-0 (74) Magnus Andersen (William Frantzen).
Gule kort: Ahmed Suleiman og Markus Stensby, begge Ull/Kisa
Dommer: Jan Morten Tennøy.
Tilskuere: 2.694.
Målsjanser: 10-0.
Cornere: 12-0.
Frispark: 14-9.

TILs beste var Zdenek Ondrasek.     Dommer var Jan Morten Tennøy fra Nore Neset IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: TIL.no