1.divisjon 2014: Tromsø IL - HamKam

Atter en scoring av Kobra, den fjerde på fire kamper.

Zdenek Ondrasek ble igjen den store helten på Alfheim da han sikret TIL 1-0-seieren med sin scoring knappe ti minutter før slutt mot HamKam.

Dermed har «Kobra» scoret fire mål på fire kamper, samt sørget for et straffespark. Han har vært direkte avgjørende for at TIL nå står med full pott (12 poeng) etter fire serierunder. I cupen mot Mjølner på torsdag, gikk TIL 120 minutter uten å score.

- Det er et bilde på hva fotball handler om. Det er å ha de spillerne som er i stand til å avgjøre kampene inne i 16-meterne. Det er ofte der kampen blir avgjort, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys.

Og mener at «Kobra» i form - også kan være forskjellen på et TIL med og uten flyt.

- Det at Zdenek sleit litt i fjor, er også et bilde på nedrykkssesongen, mener Johansen.

Til salgs
Tsjekkerens kontrakt går ut etter 2015-sesongen. Verdien hans kommer til å synke jo nærmere kontraktsslutt man kommer.

- Vurderer dere å selge han?

- Det må vi vurdere hele tiden.

- Nå tror jeg at Zdenek blir gjennom hele sesongen. Vi har to ulike scenarioer; enten kan vi se på muligheten for å beholde Zdenek lengre, eller så kan vi «scoute» fram et alternativ, hvis han blir solgt.

- Kan han bli solgt allerede i sommer?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Hvis det skal skje, bør vi ha et alternativ på plass allerede, sier Johansen.

- Vi må jobbe kontinuerlig med å finne alternativer. Det optimale er at vi finner en spiss i sommer, også har vi Zdenek ut året, for deretter å selge Zdenek etter sesong. Slik at det blir en naturlig overlapping, sier Johansen, og sier derfor indirekte at TIL håper å få solgt «Kobra» etter sesongen.

- Men når jeg sier «det optimale» er det fordi at det optimale er begrenset i forhold til økonomi. Vi er styrt av en økonomi vi må få i havn, og dermed kan vi bli tvunget til å selge han, understreker sportssjefen.

TIL kjøpte Ondrasek i 2012 for rundt fire millioner kroner. Derfor legger ikke Johansen skjul på at de ønsker å få penger tilbake for han.

- Det er to grunner. Det ene er at han skulle levere på banen, og det andre er videresalg. Og vi er avhengig av å få penger for han, påpeker TIL-sjefen.

Forhåpentligvis ganske mye penger.

- Han Zdenek har en markedspris på én million euro (omtrent åtte millioner norske kroner). Det er det vi har signalisert ut. Scorer han 15 mål til sommeren, så er den verdien ganske realistisk.

- Det hørtes mye ut
- Èn million euro? Det hørtes utrolig ut. Jeg har aldri hørt om en spiller på nivå to som blir solgt for en sånn sum, gliser Zdenek Ondrasek når han får høre markedsprisen sin.

Glad, men sliten. Og mest av alt tilfreds etter nytt mål og tre nye poeng.

- Det er deilig å score, men det viktigste er at jeg hjelper laget til å få tre poeng, sier han diplomatisk.

Han legger ikke skjul på at han også drømmer om en profftilværelse i en større liga.

- Men akkurat nå har jeg fokuset mitt her i Tromsø. Jeg er ennå ung, og tar én dag om gangen. Men ting kan skje fort i fotballen.

- Men hvert mål du scorer er vel et spark nærmere en europeisk klubb?

- Det kan det være, smiler «Kobra».

TILs beste var Jaroslaw Fojut.           Dommer var Ole Gya fra Helleland IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.         Kilde:Nordlys.

Del dette: