Tippeligaen 2013: Tromsø IL - Haugesund FK

To blide målscorere Remi og Zdenek.

ALFHEIM (itromso.no): TIL styrte stort sett alt på Alfheim i kveld mot et Haugesund-lag som slet voldsomt med sine offensive relasjoner.

Johansen sendte Tromsø i føringen
Etter en litt tam åpning på kampen de ti første minuttene, festet TIL et aldri så lite grep på eget kunstgress. 13 minutter ut i kampen fikk hjemmelaget sin første sjanse, da Zdenek Ondrasek plukket ned et langt oppspill på brystet.

Avslutningen var hard, men en god benparade fra FKH-keeper Per Morten Kristiansen hindret scoring.

På den andre sjansen lyktes de derimot bedre. Et langt oppspill fra Saliou Ciss endte til slutt opp hos Morten Moldskred. Han chippet den smart inn på bakerste stolpe, hvor Remi Johansen er sterkest i luften og fikset 1-0.

Annullert scoring
Rogalandsklubben på sin side slet med oppspillene sine mot Christian Grytkjær og Alexander Søderlund, og TIL fikk fortsette å kjøre på. Ondrasek sin andre sjanse i kampen kom etter 31 minutter.

Denne gangen sto ikke Kristiansen, men tverrliggeren i veien. Da gjestene først setter ballen i mål da Grytkjær ble spilt igjennom, annulleres det korrekt for offside.

Ting så ikke noe lysere ut da trener Jostein Grindhaug allerede etter 37 minutter så seg nødt til å erstatte Tor Arne Andreassen med Michael Haukås.

Kampen var 42 minutter da Haugesund hadde sin første avslutning i retning mål. Men Søderlunds skudd kunne i beste fall kalles for en klarering. TIL kunne dermed gå til pause med en trygg 1-0-ledelse uten på noen som helst måte være truet av Haugesund.

Haugesund skapte spenning
Etter pause fortsatte TIL der de slapp, og omgangen var ikke mer enn fem minutter gammel da Ondrasek var på affære igjen. Denne gangen gikk skuddet hans fra skrå vinkel rett over mål.

Det sies at alle gode ting er tre, men på det fjerde skal det skje. For etter 62 minutter lyktes tsjekkeren endelig. En corner fra Thomas Kind Bendiksen ble stusset videre av Remi Johansen.

Inne på streken satte Ondrasek ballen kontant i nettaket og dermed 2-0.

Kampen var 79 minutter gammel da FKH skapte sin første avslutning. Til gjengjeld er det ingenting å si på uttellingsprosenten.

På en corner fra Daniel Jose Bamberg raget Henrik Kildentoft høyest, og Sahlman – som burde ha avverget headingen – delvis fomlet ballen inn ved nærmeste stolpe. Dermed var det ny spenning i kampen.

Men FKH klarte ikke å legge nok press i sluttminuttene, og TIL var mye nærmere 3-1 med avslutninger av både Bendiksen og Ciss. Dermed tok TIL tre viktige poeng, mens Haugesund fikk beina tilbake på jorda med sitt første tap siden første serierunde.

TILs beste var Remi Johansen.   Dommer var Tom Ivar Døvle fra Svarstad IL.