Tippeligaen 2013: Start - Tromsø IL

Etter en 1. omgang uten en eneste sjanse til noen av lagene eksploderte kampen etter sidebytte.

Først scoret Espen Hoff på et straffespark etter 56 minutter. Det ga TIL et spark bak, og ”Gutan” presset på for scoring. Først utlignet Miika Koppinen, før Morten Moldskred utnyttet en giganttabbe av Bismark Acosta, trillet ballen i det tomme buret og sendte TIL opp i føringen.

- Da vi gikk opp til 2-1 var jeg sikker på at vi skulle dra i land seieren. Start var ganske åpne, og vi spilte oss lett gjennom dem, sier Agnar Christensen.

Men slik gikk det ikke. Gudmundur Kristjánsson satte inn 2-2 tre minutter etterpå.

- Vi scorer to mål, men det er for jævlig at vi slipper inn to også, sier Christensen

Kjedelig
1. omgang var et eneste langt gjesp. Det er helt bevisst, mener Christensen.

- Det er akkurat sånn det skal være. Når vi spiller borte skal ikke vi bidra til noe festfotball. Vi skal forsvare oss og vente på at kampen settes. Så får vi gradvis komme oss fremover på banen, og det gjorde vi i dag. Vi hadde flere halvsjanser utover i 1. omgang.

Gnien
Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde følgende å si om Tromsøs innsats etter kampen:

- De er så gniene, de er et lag som setter fokus på å gjøre det vanskelig for motstanderen. Det er veldig vanskelig å skape sjanser når hele laget ligger på egen halvdel, sier Start-treneren.

Bitter målscorer
Morten Moldskred bredsidet enkelt inn 2-1 til gjestene etter kommunikasjonstrøbbel mellom Starts costarikanske midtstopper Bismark Acosta og keeper Håkon Opdal. Det ga Tromsø-vingen en enkel oppgave med å sette ballen i det tomme buret.

- Når man blir servert en slik sjanse, så kan man ikke bomme på dette nivået. Uansett er det bittert at vi ikke klarte å vinne kampen. Vi burde vunnet, sier Moldskred.

- Tromsø mest fornøyd
Ole Martin Årst har spilt for både Start og Tromsø – nå er han fotballekspert i TV 2. Han mener gjestene har størst grunn til å feire ett poeng.

- Start fikk uttellingen først og de hadde noen muligheter til før Tromsø utlignet. Gjestene kunne fort ligget under 0-2, men reiste seg og snudde kampen. Dessverre for dem var ikke Start helt ferdig. Jeg synes Start var hakket bedre i dag og det er Tromsø som skal være mest fornøyd med at det ble uavgjort, sier Årst.

TILs beste var Miika Koppinen.      Dommer var Svein Erik Edvardsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Bladet Tromsø.

 

Del dette: