Tippeligaen 2013: Rosenborg BK - Tromsø IL

Her scorer Tarik Elyounoussi det som skulle vise seg å bli vinnermålet.

Hans Norbye, Miika Koppinen og Josh Pritchard til sammen var ikke nok til å stoppe Elyonoussi – som endte opp med å score sitt fjerde mål for sesongen da han sendte Rosenborg opp i 2-0 like før pause.

Akkurat nok til å sikre Rosenborg seieren på en dag der førsteomgangen var beholdningen på Lerkendal.

La om formasjonen
Det var to lag med behov for tre poeng som møttes på Lerkendal onsdag kveld. Rosenborg, som hadde en strålende åpning på sesongen, kom til kampen med fire kamper på rad uten seier, mens Tromsø hadde kun to seire de første sju.

RBK-trener Per Joar Hansen tok grep før kampen og la om fra 4-3-3 til den 4-2-3-1-formasjonen som fungerte så bra den siste halve timen mot Aalesund sist.

Og det ga umiddelbar effekt.

Allerede før to minutter var spilt kom kampens første store mulighet. Mike Jensen kom på et sjeldent raid fremover og avanserte til venstre for feltet. Innlegget gikk forbi John Chibuike før den havnet hos Tobias Mikkelsen helt alene på bakerste stolpe.

Men Marcus Sahlman bakerst hos Tromsø forflyttet seg akkurat raskt nok, og fikk avverget avslutningen fra den danske vingen.

Like etter var det bortelaget som fikk sjansen, men Zdenek Ondraseks avslutning ble for svak.

Det var i det hele tatt en morsom åpning på Lerkendal. Tobias Mikkelsen var farlig frempå flere ganger, mens Mikael Dorsin – med litt hell – også kunne havnet på scoringslisten i løpet av kampens første ti minutter.

Lang Strandberg-tå
Etter drøye kvarteret ble det skikkelig stemning på Lerkendal. Rosenborg fikk frispark ute ved sidelinjen på høyre. Mikkelsen la et strålende utoverskrudd frispark inn bak Tromsø-forsvaret, og midtstopper Stefan Strandberg nådde ballen først og styrte ballen inn i buret til 1-0.

Sjansebonanzaen roet seg litt, men det var ingen tvil om hvem som var det beste laget før hvilen. Hjemmelaget var først på alt av baller og var aggressive i presset.

Og i det 40. spilleminutt skulle det bli betaling. Dorsin gjenvant ballen høyt i banen, og sendte Tarik Elyounoussi på et skikkelig soloraid. Han fikk ballen midt på Tromsøs halvdel, før han dro seg forbi Hans Norbye og gled mellom Koppinen og Pritchard. Plutselig alene med Sahlman satte han ballen sikkert i noten til 2-0.

Dabbet av
Ti minutter etter hvilen ble det imidlertid kamp igjen. Fullstendig ut av ingenting kom Zdenek Ondrasek seg løs i feltet og dundret inn reduseringen etter en fin pasning fra Ruben Yttergård Jenssen.

Utover scoringen var det lite futt de første 25 minuttene av den andre omgangen. Rosenborg byttet ut en for dagen svak John Chibuike da timen var spilt, og inn kom Mikkel Diskerud – uten at det ble mer trøkk i hjemmelaget av den grunn.

I stedet var det Tromsø som festet et lite grep om kampen, men drøyt fem minutter før full tid hadde Jonas Svensson som fikk muligheten til å punktere kampen. Skuddet fra rundt seksten meter gikk imdlertid via en tromsøspiller og i tverrliggeren.

Flere scoringer ble det ikke på Lerkendal, og dermed sikret Rosenborg seg sin første trepoenger på lang tid.

TILs beste var Marcus Sahlmann.       Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen..    Kilde. itromsø.