Tippeligaen 2013: Hønefoss - Tromsø IL

REDNINGEN: Sahlman, og tverrliggeren bak han, slapp bare inn ett mål

Tromsø først ut av startblokken

Det holdt på å gå aldeles galt for hjemmelaget allerede etter få minutter, når Kristian Ørn Sigurdsson og Helge Haugen taklet hverandre i en duell med Zdenek Ondrasek høyt oppe i banen.

Tromsø-spissen fikk plutselig fritt leide mot mål, men det ble så langt å løpe at saften i skuddet var forduftet når han kom frem til Steve Clark, som dermed reddet enkelt.

Tromsø gikk som forventet ut med en midtbanefemmer godt plantet inne på egen halvdel. Men selv om vertenes oppstilling også er tuftet på stram defensiv organisering, ble det et overraskende åpent oppgjør fra start, med mye plass å løpe på.

Muligens kom årets første sommervarme brått på spillerne, for ingen av lagene kan si seg nevneverdig fornøyd med intensiteten i arbeidet uten ball.

Desto hyggeligere ble det for publikum, som fikk litt mer offensiv action enn normalt på AKA Arena.

Sahlman-bom

Marcus Sahlman har stått frem som tromsøværingenes klare førstevalg mellom stengene hittil i sesongen. Etter kvarteret bommet han på en utboksing, men Remond Mendy klarte ikke å ta vare kjempesjansen han fikk fra 14 meter, og svensken fikk til slutt reddet til corner.

Joshua Pritchard fikk sjansen på bekostning av en skadet Remi Johansen i dette oppgjøret, og markerte seg med dagens enkeltprestasjon midtveis i omgangen. Pritchard driblet vekk fire spillere på elegant vis, før han rullet opp til en offensiv Ciss på venstrekanten.

Hønefoss hadde ballen mer og mer frem mot hvilen, men manglet den kreativiteten og besluttsomheten på siste tredjedelen som skal til for å få uttelling.

Tapte midtbanekrigen

Ringerikslaget kom likevel til en håndfull gode scoringsmuligheter, mye grunnet manglende press på ballfører fra TIL.

De gamle Tromsøspillere Helge Haugen og Kevin Larsen kan nok sies å ha vunnet «midtbanekrigen» mot sine tidligere kamerater.

Pauseprat ga resultater

Noe må ha blitt sagt i Tromsø-garderoben i pausen, for et lite øyeblikk fikk vi se et mye mer aggressivt lag fra nord.

Beina ble flyttet raskere både med og uten ball, og vertene fikk ikke lenger styre som de ville.

Og det skulle ikke ta mer enn ni minutter etter hvilen før ballen lå i nettet bak Steve Clark. En svært offensiv Saliou Ciss, serverte nok et godt timet innlegg fra venstrekanten, og foran mål dukket Morten Moldskred opp med et perfekt hodestøt.

Utlignet i overtall

Ville nå Tromsø trekke seg tilbake og kontrollere inn tre poeng?

Vel, det ble i hvert fall mye balltrilling fra de blåkledtes side i påvente av at Ondrasek skulle bandasjeres ferdig på sidelinjen, og kanskje var det en smule ukonsentrasjon som fulgte med.

For med ett utnyttet hjemmelaget det tallmessige overtallet på banen, og slo til med en lynrask kontring. Mikkel Vendelbo ble spilt fri på bakre stolpe, og satte ballen mellom beina på en sjanseløs Sahlman.

Hjemmelaget nærmest seier

Utligningen tente Hønefoss-spillerne, som nå radet opp med innlegg og farlige hodestøt. Nærmest var Alexander Solli med en knallhard heading i tverrliggeren. Nære et ledermål kom også Tor Øyvind Hovda.

Først med et skudd fra god posisjon, deretter ble også returen fra kort hold satt rett i kroppen på Sahlman.

Og sekunder før slutt brente vertene en dobbelsjanse. Først et knallskudd fra Solli i tverrliggeren, før Riski bommet på returen.

Tromsø hadde sine halvsjanser mot slutten, men dette var hjemmelagets kamp. De la ned mest innsats og kom til de største sjansene, men nok en gang måtte trener Leif Gunnar Smerud se at uttellingen ikke sto i stil til spilleovertaket.

 I sluttsekundene fikk Hønefoss en stor mulighet til å sende gjestene fra nord hjem uten poeng, men vertenes dobbelsjanse.

Først Alexander Solli et skudd i tverrliggeren, før lagkamerat Riku Riski bommet på returen.

Dermed fikk Tromsø med seg ett poeng, hjem til nord.

TILs beste var Marcus Sahlman.          Dommer var Omar Rafiq.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde. itromso.

 

 

 

 

 

 

 

Del dette: