Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Stabæk

TIL åpnet best på Alfheim 2. påskedag. De første fem minuttene fikk publikum ved flere anledninger se godt samspill på venstresiden av Thomas Drage, Hans Åge Yndestad, Ruben Yttergård Jenssen og Zdenek Ondrasek.

Nær kalddusj for TIL

Etter knappe fem minutter resulterte det i TILs første sjanse etter godt spill av Yndestad og Drage på venstresiden, før ballen havnet inne i 16-meteren, der Thomas Kind Bendiksen fyrte av et skudd som gikk et par meter til side for mål.

Da stadionuret viste ti minutter var det imidlertid Stabæk som hadde muligheten til å gå opp i ledelsen på Alfheim. Etter en mislykket klarering i TIL-forsvaret havnet ballen i beina på Adnan Haidar som fyrte av gårde et løst skudd mot Benny Lekström. Heldigvis for TIL fikk keeperen slått ballen over tverrliggeren og ut til corner.

Sendte TIL i ledelsen

Etter 15 minutters spill kunne TIL notere seg for kveldens første scoring etter massivt press fra venstresiden med innlegg etter innlegg som Stabæk ikke klarte å klarere. Til slutt var det Magnus Andersen som fikk til en avslutning da han stupheadet ballen i mål fra kort hold.

Kort tid senere var ”Gutan” svært nær ved å doble ledelsen etter en dobbelsjanse som Zdenek Ondrasek hadde to muligheter til å sette i mål. Først fikk Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen så vidt en hånd på ballen, før tsjekkeren plukket opp returen som gikk like langs mållinja.

TIL fortsatte å holde trykket oppe utover i omgangen, og skapte flere ”nestensjanser”, både etter corner og innlegg fra venstrekant, før Kara fyrte ballen opp i nettaket i det 45. minuttet. Også dette målet kom etter massivt TIL-press mot Stabæk-målet. Dermed kunne TIL gå til pause med en solid 2-0-ledelse.

Kjemperedning av Lekström

Det var tydelig at Stabæk hadde hatt en alvorsprat i garderoben, for det var et langt mer aggressivt lag som kom ut på banen igjen etter pause. Det resulterte i en gedigen mulighet for bæringene etter 54 minutters spill da Franck Boli sendte av gårde en suser av et skudd fra rundt 15 meters hold. Lekström vartet imidlertid opp med en kjemperedning, og fikk dermed slått ballen til corner.

Til tross for at det var TIL som ledet kampen, var det Stabæk som fortsatte å ha initiativ i kampen. Det hjalp heller ikke at ”Gutan” gjorde et bytte tidlig i 2. omgang, da Ole Martin Årst kom inn til fordel for Magnus Andersen. 20 minutter ut i 2. omgang hadde TIL ennå ikke skapt en sjanse.

I det 69. minuttet jublet hele Alfheim over nok en TIL-scoring etter at Årst satte en retur fra Jan Kjell Larsen i mål med hodet. Dommer Per-Ivar Staberg var imidlertid raskt med å blåse for offside.

Norbye-magi

Annulleringen så imidlertid ut til å tenne ”Gutan” som endelig tok tilbake initiativet i kampen.

Da det var spilt 75 minutter på Alfheim sendte Hans Norbye publikum til himmels med en sjelden praktscoring. Etter å ha kommet seg rundt på høyrekant satte backen fart langs dødlinjen og satte ballen opp i krysset fra nærmest død vinkel. Dermed sto det 3-0 på Alfheim, og det ble også sluttresultatet i kampen.

TILs beste var Fredrik Bjørck.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad.

Benny Lekstrøm nekter motstanderene mål, dette var tredje smultringen på rad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 10.04.2012