Tippeligaen 2012: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Tromsø begynte best på Alfheim, og hadde muligheten til å gå opp i ledelsen allerede etter halvannet minutt, da ballen i krysset bak.

Aleksandar Prijovic fikk ballen like utenfor 16-meteren. Han var nær ved å skru ballen i krysset bak Sead Ramovic, som sto langt ute.
Dessverre for Tromsø gikk ballen en halvmeter til side for mål.

Allerede etter 14 minutter ble hjemmelaget nødt til å gjøre et spillerbytte, etter at Miika Koppinen ble skadet i en hodeduell med Erling Knudtzon.
Dermed måtte TIL-kapteinen kaste inn håndkleet, og laget ble tvunget til å gjøre rokkeringer i forsvarsrekke.

Etter byttet dalte tempoet i kampen, og Lillestrøm kom litt mer med i spillet.

TIL i ledelsen
Da kampuret viste drøye 22 minutter var TIL centimetere fra å score, etter at Hans Norbye sendte av gårde et presist innlegg.
Foran mål fant han Alekandar Prijovic, som headet rett i tverrligger, før ballen til slutt gikk til corner for TIL.

Det hjørnesparket ekspederte Ruben Yttergård Jenssen presist inn i feltet, hvor Fredrik Björck headet ballen mot mål. Svensken ble kreditert for målet, selv om det av TV-bildene kunne se ut som at Petter Vaagan Moen som sto på strek, faktisk satte ballen i nettaket.

Endelig for Harstad-gutten
Det skulle ikke gå mange minuttene før publikum på Alfheim fikk mer å juble for.
Etter 27 minutter fosset nemlig ”Gutan” nok en gang i angrep, anført av Thomas Kind Bendiksen, som forserte med voldsom fartlangs venstresiden.

I stedet for å sentre ballen til en av lagkameratene valgte TIL-spilleren å skjære innover i banen selv, og sendte av gårde et skudd fra omtrent 11 meters hold, som gikk i stolpen, før den havnet i mål. Dermed kunne Harstad-gutten notere seg for sin første eliteseriescoring noensinne.

Lekström utspilt
Etter 38 minutters spill var det Lillestrøms tur til å sette ballen i mål. Den scoringen kom etter at gjestene fikk et frispark fra , omtrent 20 meters hold.
Skuddet fra Petter Vaagan Moen traff Zdenek Ondrasek, som sto plassert i muren, og dermed var Benny Lekström i TIL-målet utspilt.

Scoringen kan ikke sies å være spesielt fortjent, etter at Lillestrøm så langt i omgangen hadde fremstått som svært svake, og ikke skapt noen målsjanser.

Etter målet kom Lillestrøm mer med, uten at de klarte å skape noen farligheter i sluttminuttene av 1. omgang av den grunn.

Dermed kunne ”Gutan” gå til pause med en 2-1-ledelse.

Tre mål på åtte minutter
Lillestrøm virket hakket hvassere enn TIL i åpningsminuttene av 2. omgang, og presset ”Gutan” langt tilbake på banen.

Det var likevel hjemmelaget som sørget for nok et mål på Alfheim da Zdenek Ondrasek sendte TIL i 3-1 ledelse etter 53 minutters spill.

Målet kom etter at Lekström satte spillet hurtig i gang med et langt utspill som traff Ondrasek, som var på vei gjennom LSK-forsvaret.
Til tross for at han hadde to spillere hakk i hel, klarte tsjekkeren å forholde seg rolig, og satte ballen sikkert i mål.

”Gutan” ga seg ikke med det, og la like godt på til 4-1 få minutter senere.
Etter en corner fra Thomas Drage havnet ballen til slutt hos Fredrik Björck, som med tre LSK-spillere rundt seg satte ballen i mål bak Sead Ramivic. dermed eksploderte et entusiastisk Alfheim-publikum.

TIL roet på ingen måter ned spillet etter sin fjerde scoring for kvelden.

I det 60. minutt var TIL nok en gang i angrep, og etter mye frem og tilbake havnet ballen på bakerste stolpe, der Ondrasek feide ballen i nota.

Dermed hadde ”Gutan” plutselig notert seg for tre mål på åtte minutter.

Den siste halvtimen roet spillet seg noe ned på Alfheim, selv om det fortsatt var TIL som fortsatte å styre spillet, i tillegg til at de spilte seg til noen halvsjanser.

Det ble imidlertid ikke flere mål for kvelden, og og dermed endte oppgjøret med utklassingssifre til hjemmelaget.

TILs beste var Fredrik Bjørck.   Dommer var Svein Oddvar Moen.