Tippeligaen 2011: Tromsø IL - Sogndal

 

Hjemmesterke TIL åpnet best på Alfheim, noe som førte til at Sogndal ble presset langt tilbake på banen. Faktisk tok det nærmere syv minutter før gjestene fra saftbygda var over på TILs banehalvdel med laget.

Til tross for et spillermessig overtak klarte ikke «Gutan» å omsette spillet sitt i sjanser i åpningsfasen. Dermed var det Sogndal som skapte kampens første målsjanse, da de fikk en corner i det 10. spillerminuttet.

Etter mye klabb og babb i feltet, der TIL slet med å klarere, klarte gjestene til slutt å få til en avslutning på mål fra fem meters hold. Heldigvis for TIL var Fredrik Björck på rett sted til rett tid, og fikk dermed blokkert skuddet.

Tre på rappen

Fire minutter senere var det TIL og Miika Koppinen som hadde en gedigen mulighet til å gå opp i ledelsen, etter et frispark fra Thomas Drage som ble stusset videre fra feltet. Dermed havnet ballen hos Koppinen, som fra syv meters hold, og helt alene med keeper, satte ballen himmelhøyt over mål.

Det var imidlertid ikke den eneste målsjansen TIL skapte. Like etterpå var det Steffen Nystrøm som hadde muligheten til å tegne seg på scoringslisten, da han fyrte av et hardt skudd med retning nede ved stolperota. Kenneth Udjus i Sogndal-målet klarte imidlertid å få en hånd på ballen, og dermed blåste dommeren corner til TIL. En corner som resulterte i nok en TIL-sjanse, men heller ikke i dette tilfellet ville ballen i mål.

Alle mann i forsvar

Deretter skjedde det lite på Alfheim, i det som etter hvert ble en noe mer jevnspilt affære. Det var imidlertid tydelig at gjestene fra Sogndal satset alt på kontringer, ettersom de lå med samtlige ti utespillere i forsvar de gangene TIL satte fart fremover på banen.

Dermed sto det fortsatt 0 – 0 når lagene gikk i garderoben etter halvspilt tid.

Sjansefattig forestilling

Etter hvilen var det TIL som kom best i gang. I likhet med starten av 1. omgang klarte imidlertid ikke ”Gutan ” å omsette det spillermessige overtaket i sjanser. Utover i omgangen ble det også mer og mer åpenbart at Sogndal satset alle kortene på å ligge i forsvar med alle mann, og kun satse på en kontring, dersom sjansen skulle by seg.

Dette gjorde naturlig nok jobben svært vanskelig for «Gutan», som slet med å tråkle seg gjennom et kompakt Sogndal-forsvar.

Etter 66. minutters spill hadde imidlertid TIL en stor mulighet til å gå opp i ledelsen da Thomas Drage slo et frispark fra venstresiden inn i feltet. Der var Fredrik Björck frempå med hodet, men dessverre for TIL gikk headingen til side for mål.

Deretter fortsatte kampen i samme spor, med total TIL-dominans, uten at dette ga seg utslag i målprotokollen.

I det 80. spillermessige var det imidlertid Sogndal som hadde sjansen til å gå opp i ledelsen, da de sendte av gårde et skudd som ble blokkert av Kara, og dermed gikk ut til corner.

Reddet på strek

I sluttminuttene hadde TIL en rekke muligheter til å gå opp i ledelsen, men det ville seg ikke for «Gutan», ettersom ballen på mirakuløst evne gang på gang evnet å havne utenfor mål.

Også Sogndal hadde imidlertid muligheten til å score, men nok en gang var Björck på rett sted til rett tid, og reddet ballen med hodet på streken, etter at Marcus Sahlman var blitt utspilt.

Dommar var Trond Ivar Døvle fra Svarstad IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 23.10.2011

Del dette: