Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Matchvinner Sigurd Rushfeldt etter kampens eneste scoring.

Sigurd Rushfeldt stanget inn seiersmålet i en kamp hvor Gutan hadde defensiv stålkontroll mot et Kongsvingerlag som slet med å komme til sjanser. 

I tøff duell med to Kongsvinger spillere satte Sigurd Rushfeldt inn sitt mål nummer 156 i tippeligaen. Et mål Sigurd på sitt karakteristiske vis kommenterte slik: 

– Jeg har scoret mange liknende mål før – og gjør det gjerne igjen. 

Kongsvinger kom bare til en fattig sjanse i løpet av kampen. Den ble ikke omsatt med tellende resultat. Tromsø slet også med å komme til de helt store sjansene, men hadde muligheter nok til å punktere kampen i løpet av andre omgang. 

Defensivt var Gutan derimot veldig trygge. I andre omgang bidro debutanten Kara i høyeste grad med å tilføre ro i de bakre rekker. Tromsø-publikummet ser ut til å ha fått en ny favoritt i ankeret fra Senegal. Nest etter Sigurds scoring, var jubelen høyest da Kara satte inn en fair men susende sklitakling kort tid etter innhoppet. Tils hovedtrener var veldig fornøyd med Karas debut. 

– Kara er stor og tung, så han trenger litt tid på å venne seg til det raske underlaget på Alfheim. Men han er pasningssikker og tilfører ro og defensiv trygghet i laget. Kara er absolutt aktuell fra start borte mot Stabekk.
Sigurd Rushfeldt scoret sitt mål nummer 156 i Tippeligaen. Han er nå 10 mål fra å tangere Harald Brattbakks rekord. 

Kara fikk fikk sin debut i Tippeligaen, bare få dager etter at papirene var stemplet og godkjent hos UDI. 

Tom Høgli spilte sin tippeligakamp nummer 100.

TILs beste var Hans Åge Yndestad.   Dommer var Knut Henrik Johansen

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirik Haldorsen). 

Oppdatert: 29.03.2010

Del dette: