Tippeligaen 2010: Rosenborg BK - Tromsø IL

Skuffet trener og spillere.

Omgangen startet avventende fra begge lag. TILs pasningsspill i begynnelsen bar preg av unøyaktigheter og dårlige mottak, og RBK fikk dominere. TIL kom imidlertid mer og mer med i kampen, selv om sjansene uteble. Det ville seg bare ikke den siste tredelen av spillet.

Koppinen, Kara og Björck gode i det sentrale forsvaret og har mer eller mindre ryddet unna det som har kommet mot dem. De har flere ganger sørget for å snappe opp farlige trønderske pasninger.

Høydepunkter fra omgangen:

*13. min: Ruben Yttergård Jenssen bryter en av RBKs overganger og kommer i stor fart mot trøndernes mål. Dessverre møtes han av to forsvarere og få allierte. Dermed får Rosenborg klarert.

*15. min: RBK får frispark i farlig posisjon like utenfor TILs 16-meter. Moldskred tar den, skuddet går via muren og rett i klypene på Sahlman.

*21. min: Denne gangen er det TIL som får frispark i småfarlig posisjon etter at Kara blir felt på rundt 30 meter. Kevin Larsen fyrer løs, men ballen går et par meter over.

*24. min: Kayke brenner til et skudd fra 20 meter som Örlund må slippe. Han når dessverre ballen før Remi Johansen når den.

*26. min: Kampens første sjanse kommer i favør Rosenborg. Skjelbred blir spilt igjennom, kommer helt alene med Sahlman. Heldigvis gjør han det kunststykket å IKKE skyte, men i stedet å spille en pasning som havner i ingenmannsland. Veldig nære for RBK.

*28. min: Ny stor sjanse til hjemmelaget. Rade Prica kommer alene med Sahlman og chipper ballen over. Heldigvis går ballen så sakte at Koppinen greier å avverge mer eller mindre på målstreken.

*34. min: Moldskred kommer gjennom, kommer alene med keeper og setter ballen trygt til side for Sahlman og i mål. Dessverre for han og RBK har dommeren korrekt sett at den tidligere TIL-spilleren kom fra offside. Fløyta går før ballen havner i nota.

39. min: Kevin Larsen byttes ut til fordel for Tommy Knarvik. Larsen virker tydelig irritert i det han går inn i garderoben. TIL endrer dermed posisjonen tilbake til det mer vante 4-1-4-1.

44. min: George Mourad får vendt seg utenfor RBKs 16-meter og fyrer løs like utenfor hjemmelagets mål.

Andre omgang.

TIL har hatt en oppvåkning i pausen og er mye mer med i hvert fall i banespillet. RBK virket mer slitne, muligens fremdeles preget av tapet mot Atletico Madrid.

Gutan gjør en adskillig bedre omgang enn første, men 15 minutter før slutt kvikner vertene til betraktelig. Som så mange ganger før avgjører de i sluttminuttene og kan sørge for at poengene blir på Lerkendal.

*51. min: Brukbart skudd av Remi Johansen. Mourad får ballen på rundt 18-19 meter, men blir blokkert fra å skyte. Gir ballen til Johansen som brenner av gårde et skudd, dessverre går det utenfor.

*54. min: TIL får frispark utenfor RBKs 16-meter etter at Mattias Bjärsmyr forsøker å rive shortsen av George Mourad. Det blir han belønnet med gult kort for. Frisparket fra Kayke går rett i muren og ender ut i ingenting. Skuddfoten hans har ikke vært helt kalibrert i dag.

59. min: Nytt skudd fra Kayke, og han nærmer seg. Denne gangen er det en hel volley som går like over. Litt kalibrering til så er vi der.

64. min: George Mourad skyter igjen, og denne gang er det bare så vidt Örlund får bokset ballen vekk. Vi noterer første sjanse og første corner til Tromsø!

68. min: Fenomenal jobbing av Hans Åge Yndestad! Jamtfall er på vei mot TIL-målet med Koppinen i hælene. Yndestad ser farligheten og legger ut på spurtraid. Han får akkurat stoppet skuddet.

72. min: Rade Prica lurer TILs forsvar og kommer gjennom. Det påfølgende skuddet går rett i fanget på Sahlman.

76. min: Kayke byttes ut til fordel for løpsmaskinen fra vestlandet, Helge Haugen.

79. min: Rade Prica får hull på byllen. Jamtfall går på raid inni TILs 16-meter, vender bort to mann, men blir stoppet før han får avsluttet. Ballen havner etter mye klabb og babb til slutt hos Rade Prica som sniker ballen forbi både forsvar og keeper. 1-0 til RBK.

82. min: Saliou Ciss kommer inn for Remi Johansen.

TILs beste var Miika Koppinen.   Dommer var  Espen Berntsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 24.10.2010